Recension: Dark Eclipse

MOBA-genren har aldrig varit den typ av spel som tilltalar mig. Spel som League of Legends eller DoTA2 har jag hållit mig på säkert avstånd från och jag har heller aldrig varit särskilt sugen på att prova titlarna.

DE1

När Dark Eclipse damp ned i min inkorg kände jag mig dock tvungen att prova på det. Om så enbart för att det är ett MOBA exklusivt för PlayStation VR. Jag märker dock snabbt att termen ”MOBA” är en sanning med modifikation då Dark Eclipse mer påminner om ett strategispel i realtid, eller åtminstone en blandning av de två genrerna.

Jag använder mig av PlayStation Move för att navigera mina krigare över ett slagfält där jag möter en annan mänsklig spelare. Utvecklarna har lyckats förvånadsvärt väl med att skapa ett kontrollsystem som är enkelt nog för att fungera i VR men tillräckligt avancerat för att spelmekaniken skall fungera ordentligt. Med min Move-kontroller styr jag en hand som kontrollerar mina karaktärer och kameran styrs inte helt oväntat av mitt huvud.

DE2

Trots enkelheten i kontrollschemat är Dark Eclipse ändå långt från lätt att lära sig. Spelmekaniken är avancerad och det finns många aspekter att ha i åtanke, vilket kan leda till att inlärningskurvan känns onödigt hög.

Efter ett par omgångar börjar saker och ting dock sitta och Dark Eclipse är stundtals riktigt underhållande. Problemet är att det har tagit mig ganska lång tid att ens kunna spela ett par omgångar. Det verkar nämligen som att antalet aktiva spelare är relativt lågt och för ett onlinefokuserat spel som detta är det ett rejält problem. Man kan tänka att av den handfull miljoner spelare som införskaffat PlayStation VR är det en ganska liten del som är intresserade av den här typen av spel.

DE3

Med det sagt är det bra att Dark Eclipse finns. Spelet visar att ännu en genre får plats och faktiskt fungerar i VR och det är väldigt viktigt. Efter drygt två år på marknaden har PlayStation VR börjat hitta sin grej på flera sätt, med en lång rad unika och underhållande titlar. Dark Eclipse är måhända inte det bästa spelet i sin genre och definitivt inte till PSVR men det är likväl ett underhållande spel som du gott kan kika närmare på.

Största +
Intressant upplägg på plattformen
Välfungerande kontrollschema
Utmanande

Största –
Få spelare online
Hög inlärningskurva

6av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *