Recension: Capcom Beat ’Em Up Bundle

Under 90-talet var Capcom mer eller mindre ohotade mästare i arkadhallarna och de verkade bemästra i princip alla genrer de gav sig på. Några av deras mest kända av dessa titlar var inom ”beat em up”-genren och därav har de nu samlat en del av dessa i en återutgivning.

Capcom -
För den som var med på SNES-tiden lär inte Final Fight vara ett helt obekant namn, det klassiska arkadspelet där du i rollen som borgmästare Mike Haggar eller två andra karaktärer rensar upp Metro Citys gator med dina knytnävar. Jag minns hur ruskigt imponerad jag blev av spelet när det släpptes och som yngling var det bland det häftigaste jag hade spelat. Att just Final Fight är med i denna samling är därmed föga förvånande.

Samlingen innehåller sju olika spel men konceptet är samma i allihop. Du går från vänster till höger och din uppgift är att slå ner allt som rör sig med knytnävarna eller med något av de tillhyggen som finns att plocka upp längs banorna. Konceptet är lika enkelt som det är löjligt roande och tillsammans med vänner blir det lika kul som på 90-talet.

Capcom - 3
Något som sammanfattar alla dessa titlar är den tidlösa designen, detta är pixelgrafik när den är som bäst och det verkar som det knappt fanns någon hejd på Capcom under den här tidseran när det kom till att designa fantasifulla karaktärer och bossar. Detta visar sig inte minst i Battle Circuit, ett av två spel som finns tlllgängliga på konsol för första gången. Battle Circuit släpptes 1997 och var därmed ett av Capcoms sista arkadspel och kulmen av den pixelgrafik företaget blev känt för.

Att äntligen få spela igenom Battle Circuit och Armored Warriors är därmed en ren fröjd då de är helt fräscha spelupplevelser för min och många andras del och tack vare designen står de sig än idag.

Att man valt att inkludera klassikern Captain Commando är också ett genidrag då det är ett av de bästa spelen inom genren i min mening. Få spel om ens något låter dig välja mellan mumier, ninjor och en bebis i en robotdräkt och det är precis lika tokigt och kul som det låter.

Capcom - 2
Det som dock drar ner lite för min del är att man valt att inte inkludera vissa vitala delar av sin spelkatalog så som Final Fight 2 och 3 som enligt mig är ännu bättre spel än föregångaren. Då Capcom fortfarande äger licensen för dessa är det ett väldigt märkligt beslut, särskilt då spelen är så pass omtyckta fortfarande.

Detta är dock en samling jag varmt kan rekommendera till både gamla och nya pugilister som upptäcker spelen för första gången. Tillsammans med vänner är det svårt att ha roligare än så här och det går även att spela via PlayStation Network med något blandat resultat.

Största +
Sju härliga spel i en och samma samling
Två helt nya titlar som är fantastiska
Pixelgrafiken är tidlös

Största –
En del titlar saknas
Onlinestödet fungerar sådär

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *