Recension: SNK Heroines – Tag Team Frenzy

SNK bör för den arkadintresserade inte vara ett helt obekant namn, de har både stora succéer som Fatal Fury och Garou: Mark of the Wolves i sin produktkatalog samt Metal Slug. När det kommer till fightingspel har de alltid gjort sin egen grej och det visar sig inte minst i deras senaste spel SNK Heroines: Tag Team Frenzy.

SNK - 1
Har du någon gång spelat King of Fighters eller Fatal Fury lär du minnas karaktärer som Terry Bogard och Mai, inte minst för den senares något obskyra klädval genom åren. Grundkonceptet i SNK Heroines är att man samlat ett flertal kvinnliga karaktärer från sina olika varumärken och låtit dom samlas och slåss i ett och samma spel. På papperet låter detta som en riktigt bra idé då många av dessa karaktärer är populära även utanför Japan men håller konceptet hela vägen?

Det första som slog mig när jag startade SNK Heroines var att det inte alls var den typen av spel jag väntade mig att det skulle vara. Detta har snarare hämtat inspiration från titlar som Super Smash Bros än från King of Fighters eller Street Fighter. Det är med andra ord en mer eller mindre renodlad ”partyfighter” som bara går ut på att man ska ha roligt och där komplicerade kombos och liknande är ett minne blott.

SNK - 3
Att spelet är så pass enkelt har givetvis en förklaring i form av att det även släpps till Nintendos omåttligt populära Switch där en Joy-Con har något mindre knappar och sämre styrkors än vad en Dual Shock 4 har. Dock bör det sägas direkt att spelet inte saknar djup utan tvärtom, här är det istället avstånd mellan karaktärerna som spelar störst roll snarare än vem som kan minnas mest rörelser i huvudet.

Förutom svag och stark attack används även cirkelknappen för att göra specialrörelser och det är allt. Genom att trycka in denna knapp och samtidigt valfri riktning på styrkorset så kan man göra mer avancerade attacker och detta gör att spelet lämpar sig ypperligt även för de som är noviser inom genren. SNK Heroines fungerar dock väldigt annorlunda jämfört med andra fightingspelet då målet inte är att få ner motståndarens livsmätare till noll utan att använda en specialrörelse genom att trycka in R1. Detta fungerar ganska exakt som ”Final Smash” i Super Smash-spelen och det bidrar till att matcherna blir extra hektiska när bägge spelarna har röd mätare och är mottaglig för denna attack.

SNK - 2
Det lite trista i sammanhanget är att trots SNK:s gigantiska karaktärsutbud så finns det ej särskilt många kämpar med från start. Det kommer att släppas ytterligare karaktärer som DLC men basutbudet är det klenaste jag sett i ett fightingspel på mycket länge. Lyckligtvis säljs spelet för runt 400kr vilket är lite plåster på såren. SNK Heroines kommer inte gå till historieböckerna som något man minns men för den som söker lite partyfighting med SNK-kvinnorna är det ett ypperligt alternativ.

Största +
Karaktärerna är bra men få
Kul spelmekanik
Perfekt partyspel

Största –
Väldigt få karaktärer från start

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *