Recension: Warhammer 40,000 – Inquisitor Martyr

Från att för några år sedan ha varit obskyra brädspel så har Warhammer exploderat i popularitet och detta har givetvis inneburit en lång rad med TV-spel av varierande klass. Vi har bland annat bjudits på mästerliga Vermintide från Fatshark men även nu senast Deathwing som också var ett bra spel. Nu är det dags för den ungerska studion NeoCore att visa vad de går för i och med Inquisitor Martyr.

Martyr - 1
NeoCore är kanske ett ganska obekant namn men studion ligger bakom bland annat The Incredible Adventurs of Van Helsing, ett spel som jag personligen inte var överförtjust i när jag recenserade det för något år sedan. Detta innebar att jag faktiskt kände viss oro inför om studion verkligen skulle klara av att göra Warhammerlicensen rättvisa men lyckligtvis var min oro till största del obefogad.

Att man hämtat sin största inspiration från Diablo är knappast något NeoCore skäms för då spelet verkligen andas Blizzards demonepos rakt igenom fast i science fiction-tappning. Man har tagit Space Marines, Chaos och andra raser från Warhammers universum och slängt in dessa i ett actionrollspel där förmågor, erfarenhetspoäng och samarbete mellan spelare är nyckelorden precis som Blizzard gjort många gånger genom åren.

Martyr - 3
Redan från start finns det tre olika klasser att spela som och var och en av dessa har tre olika underklasser som kort och gott innebär andra förmågor och expertis på vissa vapen. Jag valde att spela som en Psyker, en slags trollkarl som främst använder stav och pistol som vapen och det som slog mig var att trots att detta främst marknadsförts som ett kooperativt spel så kunde jag ej spela tillsammans med en vän i själva berättelsen. För att komma åt den delen måste man spela igenom en rad berättelseuppdrag och det visar sig snart att själva storyn bara är för ensamma spelare vilket i min mening var lite trist i ett spel av den här typen.

Inquisitor Martyr har blivit försenat till PlayStation 4 en lång rad gånger på grund av att NeoCore velat ha mer tid på sig att förbättra spelet. Bilduppdateringen är dock fortfarande ett ganska stort problem även på Pro-konsolen vilket är märkligt då det rent tekniskt inte är ett speciellt snyggt spel. Jag hoppas innerligt att detta är något som kommer fixas via en framtida uppdatering då det faktiskt stör spelglädjen under de mer hektiska partierna med mycket fiender.

Martyr - 2
Att spela tillsammans med vänner är förstås det absolut bästa med Inquisitor Martyr och genom att resa runt på olika planeter och göra uppdrag så blir ens karaktär hela tiden allt mer mäktig och får bättre vapen. Detta gör att spelet blir extra beroendeframkallande då man går och väntar på att hela tiden få bättre utrustning så man kan klara av allt svårare nivåer precis som i Diablo.

Warhammer 40,000: Inqusitor Martyr är ett stort steg i rätt riktning för NeoCore och tillsammans med andra är det bitvis hutlöst roande. Att inte kunna spela berättelsen med polare drar dock ned betyget ett snäpp för min del då det tar bort en del av syftet med spelet. Har du spelat dig trött på Diablo och vill ha ett nytt spel inom samma stil kan jag dock rekommendera det med viss förbehållning.

Största +
Beroendeframkallande upplägg
Klasserna känns tillräckligt olika för att man ska pröva alla tre

Största –
Berättelsen går bara att spela själv
Stundtals usel bilduppdatering och tekniska problem

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *