Recension: Red Faction Guerilla Re-Mars-tered

Att nyversioner av spel är det nya svarta behöver knappt ens nämnas och egentligen var det mest en tidsfråga innan Volition skulle hoppa på tåget igen efter att ha släppt Saint´s Row IV till den nuvarande generationens konsoler. Red Faction Guerilla är nästan 10 år gammalt nu och är ett av deras mest omtyckta spel så därav kändes det ganska naturligt att även det spelet skulle fräschas upp.

RFG - 1
Att spelet har så pass många år på nacken är knappt något man lägger märke till när man startar det. De förstörbara miljöerna var på sin tid banbrytande och vansinnigt imponerande och trots att tekniken gått framåt har jag inte direkt sett något liknande släppas i modern tid.

I Red Faction Guerilla spelar du som en gruvarbetare på Mars vars bror i introt blir mördad av den ondsinta organisationen EDF. Självklart kan du inte tolerera detta utan du ger dig istället ut på ett blodigt korståg med hammaren i handen och du får hjälpa motståndsrörelsen ta tillbaks den röda planeten från elakingarna. Premissen är väldigt enkel men fungerar även om handlingen inte direkt var engagerande när spelet släpptes. Här är det dödandet och förstörandet som står i fokus och det räcker gott och väl.

RFG - 3
Även om spelet idag kan kännas enkelsprårigt stundtals så var det faktiskt en av de titlar som på fullo anammade konceptet med ”open world” när det släpptes och det är lätt att se att Volition velat skapa ett spel som framför allt går ut på att ha så roligt som möjligt. Att placera ut sprängladdningar på en stor fiendebas och sen smälla av dessa och därefter se byggnaden rasa ihop är något man inte direkt tröttnar på i första taget.

Denna uppdaterade version innehåller också expansionen ”Demons of the Badlands” men det är också allt. Inget nytt innehåll har producerats utan den största säljpunkten är att spelet nu körs i 60 bildrutor per sekund (eller 30 om man väljer att prioritera 4K-upplösningen).

RFG - 2
Red Faction Guerilla var ett bra spel när det kom och det är det fortfarande även om det är långt ifrån marknadsledande i sin genre nu. Onlinedelen är dessutom väldigt generisk och det är svårt att faktiskt hitta spelare trots att spelet är nytt. Jag hade önskat att man hade kunnat spela själva kampanjen tillsammans med en kompis istället då det är där den största behållningen med spelet ligger.

Största +
Att röja runt på Mars är riktigt skoj
De förstörbara miljöerna imponerar fortfarande
Expansionen ingår

Största –
Onlinedelen är tråkig och förlegad
Inga nyheter förutom bättre bilduppdatering

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *