Recension: LEGO The Incredibles

LEGO The Incredibles är det senaste Legospelet som släpptes 15/5 och det handlar om Pixars senaste film The Incredibles 2.

LEGO® The Incredibles_20180615131142

I LEGO Incredibles får vi slåss och ta sönder Lego som Mr Incredible, Elastigirl och deras tre barn Violet, Dash och Jack-Jack. Eftersom Pixar nyligen släppte Incredibles 2 på bio i USA (i Sverige släpps den 31/8) har de slängt ut sin licens till TT Games som skapat en mix mellan Lego Ninjagos simplicitet och Lego Undercover The Chase’s öppna stad. Legospelen har alltid varit bra som de är, men det har länge känts som att de står och stampar i samma spår. I vissa spel märks förbättringar och i nästa är de borta. Denna inkonsekvens frustrerar mer än det annars skulle gjort, då det i stället för att spel för spel ge kortare laddningstider, mer funktioner, mindre problem och så vidare, ibland blir helt tvärtom.

LEGO® The Incredibles_20180615131239

Storyn följer filmerna och även om det börjar med den nya filmen (för att göra reklam för den för att locka spelarna att även se filmen), gör den andra delen ett bra jobb med att locka nya filmgalna barn och vuxna att se även den. Hubvärlden, som man befinner sig i mellan uppdrag, är relativt stor och det finns en hel del gömda hemligheter att hitta med fokus på Pixars karaktärer, en ny sorts familjeklossar, och minikit med gubbar att köpa och låsa upp. De röda legoklossarna med fusk är såklart tillbaka, men istället för att hitta dem i banor eller i runtom i hubvärlden, får man dem när man bygger ihop ett Pixar familjebygge med de nya familjeklossarna och löser dess lätta pussel. I hubvärlden får man även stoppa brottsvågor med sin egen historia, i de olika distrikten. Efter att ett par är avklarade får man möta de olika ärkeskurkar som skapat brottsvågorna, såsom Syndrome och Bomb Voyage .

LEGO® The Incredibles_20180616185100

Jag har skrivit tidigare att det inte finns något värre än långa laddningstider och Lego The Incredibles lider av olidligt långa sådana. Dessutom behöver man genomlida dessa först när man ska starta ett uppdrag och när man avslutar det och om man letar efter de 10 minikits man kan hitta på varje bana, blir det snabbt drygt. Att missa ett litet, svårhittat minikit, som i andra uppdraget där man måste tajma ett hopp med en motorcykel som fortsätter framåt vare sig man vill eller inte, och tvingas spela om den långa sekvensen innan om och om igen är olidligt. Att ovanpå detta inte kunna välja att spela om från senaste checkpoint (vilket de flesta spel idag tillåter) utan tvingas välja att avsluta uppdraget, vänta på att spelet ska laddas klart så man kan återvända till hubvärlden, välja uppdraget igen, vänta på att det ska ladda, köra en hel sekvens, komma till rätt plats, missa och tvingas göra om proceduren igen kan få vem som helst att frustrerat stänga av spelet.

LEGO® The Incredibles_20180615165541

Är man en inbiten legospels-aficionado gör Lego The Incredibles vad det ska. Det är som alltid kul att slå sönder lego, och hubvärlden är lätt att utforska. Tyvärr kan laddningstiderna bryta ner även den mest hängivna älskaren av serien även om det i övrigt är ett bra spel.

Största +
Slå sönder lego
Spela som Pixarkaraktärer

Största –
Laddningstider
Inga innovationer
Få hemligheter i banorna

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *