Recension: Yoku´s Island Express

Mycket kan väl sägas om Sverige som land men när det gäller spelutvecklare finns det ej någon brist. Vi har fått tal del av allt från mästerverk så som Hotline Miami till internationella fenomen som Minecraft och Battlefield, nu är det dock dags för Villa Gorilla att släppa sin debut Yoku´s Island Express men lyckas det leva upp till förväntningarna?

Yoku - 2
Yoku´s Island Express måste helt seriöst vara ett av de mest bisarra spel jag kört på flera år, det är dels ett äventyrsspel med en dyngbagge i huvudrollen, dels ett Metroidvania och dels ett flipperspel. Låter det absurt? Det är det också och det sjuka i det hela är att det verkligen fungerar rent spelmekaniskt. Det märks redan från start att Villa Gorilla haft som ambition att göra en annorlunda spelupplevelse och det är något jag uppskattar enormt.

I rollen som Yoku är det din uppgift att fara runt på den gigantiska ö spelet tar plats på och dela ut brev till invånarna och längs vägen möter du en brokig skara karaktärer som ger dig diverse uppdrag varpå du erhåller saker som gör att du tar dig vidare i spelet. Konceptet är enkelt men så beroendeframkallande och genialiskt att man stundtals häpnar i soffan över vad utvecklarna hittat på. Grafiken är bedårande gullig och musiken är precis sådär härligt smittande som man kan förvänta sig.

Yoku - 1
Själva flippermekaniken känns stabil och den känns inte enbart som en gimmick vilket lätt hade kunnat vara fallet. Flipper är nämligen Yokus främst transportmedel i spelet och genom att flippra på diverse olika sätt kan man låsa upp gömda gångar, hitta dolda områden och andra godsaker. Det finns även olika frukter i spelet som används för att låsa upp nya flipperknippar varpå man kan ta sig till områden man ej tidigare kunnat nå.

Yoku -
Yoku´s Island Express är ett enkelt spel men ack så förbaskat underhållande! Villa Gorilla har verkligen hittat sin grej här och det märks att detta är en produkt skapad av kärleken till TV-spel. Älskar du Metroidvania-genren eller bara är en stor flipperfantast är detta ett givet köp till den blygsamma summa det säljs för.

Största +
Bedårande vacker grafik och musik
En vansinnig blandning av genrer som fungerar
Tilltalar både yngre och äldre spelare

Största –
Lite kort kanske

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *