Recension: The Elder Scrolls Online: Summerset

Bethesda och Zenimax släppte den 5/6 ett nytt kapitel i The Elder Scrolls Online: Summerset.

The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited_20180605183404

I det senaste kapitlet i Elder scrolls online blir vi inbjudna att besöka Summerset, högalvernas fäderneshem. Väl där möts vi av Razum-Dar, Drottningens öga, som i vanlig ordning behöver vår hjälp. I huvudstoryn får vi sedan en inbjudan till Psijikordens berömda och mytomspunna ö. I samma veva blir vi erbjudna medlemskap och med det öppnas ett nytt gäng aktiva och passiva förmågor likt de man fick i Dark brotherhood och Thieves guilds dlc. Summerset hotas av mörka krafter och det är vår uppgift att förhindra deras framfart och rädda Crystal Tower från att förgöras.

The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited_20180605183854

I likhet med den stora expansionen (Morrowind) förra året möter vi både nya och gamla bekantskaper och vi får fritt utforska ön och dess dungeons och delves. Förutom nya uppdrag får vi även nya världsbossar, en ny trial, och ett nytt gruppevent som, precis som Dark Anchors i basspelet, går ut på att slåss mot vågor av fiender och slutligen en boss.

Storyn är välskriven och bygger vidare på huvudstoryn samt alla storymissions i de tidigare dlc:erna. I huvudstoryn får vi som tidigare nämnts hjälpa Aldmeri Dominions framträdande npc Razum-Dar och under storyn gång får vi bege oss till Arteum, den mystiska Psijikordens gömda ö. Med den får vi ett nytt förmågeträd, med nya passiva och aktiva skills att låsa upp. Som med Thieves guild och Dark Brotherhood skillsen, levlar man genom att göra ordens uppdrag och den första och automatiskt aktiverade förmågan ger oss förmågan att se gömda psijikportaler. I dessa kan man kan hitta områdesspecifik utrustning, guld, material och i sällsynta fall ringar och halsband att analysera med infused trait.

Nytt med denna expansion är smyckestillverkning, som varit mycket efterfrågat och möjliggör att tillverka smycken i de olika set man själv eller mästerhantverkare kan skapa i de olika arbetsbänkar som finns ute i världen. Alla som har basspelet kan hitta material och smycken för forskning med de nya attribut som lagts till, men bara ägare av Summerset kan tillverka smyckena. Det negativa är dock att dessa olika attribut och material för att tillverka dem bara kan hittas i deras specifika belöningspaket för olika dagliga, och i vissa fall veckovisa, uppdrag. Som tur är kan man alltid köpa/få dem av andra spelare, i guildaffärer eller i zonchatten.

I samband med expansionen har Zenimax i vanlig ordning samtidigt gett ut en stor uppdatering av basspelet där den stora nyheten är dagliga belöningar i form av Crown store objekt, såsom mat, alkemiska drycker, gift, ickestridshusdjur, riddjur och även Crown crates som kan innehålla alltifrån det ovanstående, diverse hjälpmedel, motiv samt kostymer och andra kosmetiska accessoarer.

The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited_20180605192025

Summerset-expansionen är den hittills största som getts ut och vi får mycket innehåll för pengarna. Uppdragen är intressanta och välgjorda. Dessutom är omgivningarna oerhört vackra. Det som är negativt är att i motsats till forskning i övriga tillverkningsförmågor kan man bara forska ett attribut åt gången för smyckestillverkningen. Dessutom tar det lång tid att levla Psijikförmågorna, med många i vissa fall dryga uppdrag att klara av. På det stora hela är det en riktigt välgjord och prisvärd expansion och gillar man basspelet kommer man inte bli besviken.

Största +
Stort nytt område att utforska
Nya monster och bossar att besegra
Jewelry crafting
Psjijc order skills

Största –
Dryg levling av Psijicskillsen
Långsamt att levla i jewelrycrafting

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *