Recension: Onrush

För den som var med vid lanseringen av PlayStation 3 så var Motorstorm en av titlarna som släpptes tillsammans med konsolen. Sonys racingtitel var vid den tiden ruskigt avancerad rent grafiskt och blev så populär att den fick två uppföljare. Nu är gänget bakom spelet tillbaks igen fast under Codemasters flagg med sitt nya spel Onrush.

Onrush - 1
Jag måste börja med att inleda texten med att förklara något fundamentalt: Onrush är inte ett bilspel. Det har bilar på omslaget, det innehåller bilar, man kan köra bil men det är också allt. Precis allt annat som ett racingspel brukar innehålla är bortblåst här, spelet handlar inte om att komma först i mål utan här är det våldet som står i fokus. Onrush har nämligen mer gemensamt med Call of Duty och Twisted Metal än med exempelvis DriveClub.

Att de främsta inspirationskällorna stavas Mad Max och Call of Duty behöver man inte många minuter med spelet för att räkna ut. Den lite ”edgy” designen, lootlådorna (som man tjänar in genom att spela), det bisarra karaktärsgalleriet och fokuset på diverse flerspelarlägen gör att man direkt för tankarna till e-sporten. Vi har allt från slöjprydda kvinnor till kaxiga punkare att välja mellan och även om det inte är mer än kosmetiskt när det kommer till karaktärerna så är det istället val av bil som spelar mest roll.

Onrush - 3
Alla de olika bilarna i Onrush har olika vapen och egenskaper. De olika loppen går ut på att två lag med sex personer i varje ska köra runt i allt från ökenlandskap till alperna och få tillräckligt mycket fart för att kunna köra på motståndarna tills de exploderar. Detta är inget nytt koncept, det fanns med redan i klassikern Destruction Derby men vad som däremot är nytt är presentationen. Onrush känns hela tiden jäkligt kaxigt på ett sätt jag gillar, det tar inte sig självt på särskilt stort allvar och det är där hela charmen ligger.

I mångt och mycket känns det också som att Codemasters sneglat både en eller två gånger mot Rocket League då det finns flera likheter i hur spelen är utformade som rena partyspel. Det finns en kampanj i Onrush men den känns ganska betydelselös för helheten även om den går att spela ihop med vänner vilket är att rekommendera. I Onrushs värld är multiplayer allt och har du folk att spela tillsammans med är det rent vansinnigt roligt.

Onrush - 2
Det känns som att Codemasters verkligen har skapat något helt eget här även om man så klart lånat friskt från andra titlar. Att skapa ett PvP-spel med bilar istället för skjutvapen är vågat och på förhand dömt att misslyckas men av någon bisarr anledning fungerar det. Onrush känns lite som det där naturliga förfestspelet som blir klart roligast att spela i korta doser tillsammans med några öl och några polare i andra änden av headsetet och det är just det som gör det så beroendeframkallande. Spelet är den sanna definitionen av ”bara en match till” och om du har minsta intresse av att köra bil och krocka är detta ett givet köp.

Största +
Bilarna känns olika varandra och unika
Presentationen är kaxig och tuff
Beroendeframkallande upplägg

Största –
Kampanjen är ganska så meningslös

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *