Recension: One Piece: Grand Cruise

På pappret låter en blandning mellan serien One Piece och PlayStation VR som en bra blandning. En chans att få besöka världen där Luffy och resten av stråhattspiraterna håller till nappar jag på direkt och jag hoppas på ett spännande äventyr.

Grand Cruise 1

Med facit i hand inser jag att jag borde ha skruvat ned förväntningarna rejält. One Piece: Grand Cruise har en lockande prislapp på blott 91 kronor så jag visste inte vad jag borde förvänta mig men jag hoppades definitivt på mer än vad jag fick.

 

One Piece: Grand Cruise är nämligen en så sparsmakad upplevelse att det egentligen inte ens bör kallas för en samling minispel, då det bara är två stycken som erbjuds och de är nästintill identiska. I rollen som en ny rekryt hos stråhattspiraterna kan jag i spelet välja mellan att skjuta kanon på fiendeskepp eller… att skjuta kanon på ett enormt havsmonster. När jag väl testat båda spelen kan jag välja att spela om dem, vilket i ärlighetens namn är det sista på min önskelista.

Grand Cruise 2

Inför varje minispel dyker det upp kortare sekvenser där jag kan välja olika rum på skeppet för att interagera med de olika karaktärerna från animen och mangan. Jag använder dock ordet ”interagera” ganska fritt då det egentligen handlar om att karaktärer pratar och jag sitter och ser mig omkring. Någon enstaka gång får jag en fråga att svara på men utöver det, inget.

Efter 20 minuter har jag upplevt majoriteten av vad spelet har att erbjuda och jag känner mig inte direkt sugen på mer heller. Om du absolut kräver mer digital One Piece och inte kan vänta på World Seeker som släpps senare i år gör du bättre i att införskaffa någon av de äldre titlarna eller rentav några volymer av mangan. One Piece: Grand Cruise är inte ”grand” på något sätt och inte särskilt roligt heller.

Största +
Presentationen fångar känslan av animen
Karaktärernas röster låter som de ska

Största –
Endast två minispel, som är nästintill identiska
Extremt fattigt med material

4av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *