Recension: Little Witch Academia: Chamber of Time

Little Witch Academia är en smått fantastisk animeserie. Inledningsvis var det många som avskrev den som ”anime-Harry Potter” men Yoh Yoshinari och Studio Triggers serie om Akko och hennes vänner är så otroligt mycket mer. Nu har serien blivit spel och Akkos äventyr på häxskolan Luna Nova Academy fortsätter även under hennes sommarlov!

LWA2

När det efterlängtade sommarlovet närmar sig för eleverna på Luna Nova ser de flesta fram emot att få åka hem och träffa sina familjer. Vår hjältinna Akko åker dock på strafftjänst istället och får i uppgift att städa skolans bibliotek och sortera dess böcker. Du som har sett animen vet att Akko inte är den mest ordningssamma eller arbetsvilliga studenten så detta är inte en uppgift som hon välkomnar med öppna armar. Med hjälp av sina vänner Lotte och Sucy lyckas hon dock få undan en hel del böcker redan första dagen.

Saker och ting tar dock snabbt en helt annan vändning när Akko och de andra finner en hemlig dörr i biblioteket. Utan att avslöja för mycket börjar de snart uppleva ett scenario i stil med Groundhog Day där samma dag upprepas om och om igen och de behöver lösa mysteriet med the Chamber of Time.

Little Witch Academia: Chamber of Time består av två spelmoment: visual novel-inspirerade dialogsekvenser med inslag av utforskande samt actionsekvenser. Det är inledningsvis en fröjd att få utforska Luna Nova, en plats som jag redan på förhand förälskat mig i tack vare animeserien. Spelet ser dessutom helt fantastiskt ut och är förmodligen det spel som mest liknar en anime som jag någonsin sett, inklusive Ni No Kuni. Att Studio Trigger bidragit med input är solklart och spelet bjuder även på exklusiva animerade scener från studion, vilket höjer produktionsvärdena.

LWA1

Den andra delen är som sagt actionsekvenserna, som med sitt sidoskrollande upplägg för tankarna till Dragon’s Crown, Odin Sphere och andra actionbetonade rollspel. Under spelets gång blir fler karaktärer tillgängliga att ta med sig i dessa nivåer och alla är de väldigt olika i hur de spelas och vilka attacker de kan använda.

Det blir snabbt aningen beroendeframkallande att utforska spelets många tempel eller grottor. Dessa är oftast relativt korta och går snabbt att genomföra i spelets inledande timmar men efter ett tag blir de längre och mer utmanande.

Spelet innehåller även en tidsaspekt där det gäller att planera tillgänglig tid på dagen för vad du vill göra, vilket ökar på spänningen en aning. Allting passar dock in i berättelsen och kanske viktigare, i Little Witch Academia-universumet.

LWA3

Om du är ett fan av Little Witch Academia bör du definitivt vända din uppmärksamhet åt Chamber of Time men även om du inte har hört talas om serien är det fortfarande ett väldigt underhållande spel. Du behöver egentligen inte ens ha sett serien för att förstå karaktärerna, även om det helt klart hjälper.

Största +
Fantastisk karaktärsdesign
Filmsekvenser från Studio Trigger!
Akko är en otroligt charmig hjältinna

Största –
Några tekniska problem, främst med bilduppdatering, emellanåt
Lite segt i starten

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *