Recension: Megadimension Neptunia VIIR

Varje gång ett nytt spel i Hyperdimension-serien släpps verkar det nästan magiskt söka sig till mitt bord. Jag tror detta med största sannolikhet beror på att jag faktiskt gillar serien ganska mycket. Det eller att min käre chefredaktör verkar ha som livsmål att jag ska få uppleva varenda sekund av moe-inspirerat rollspelande som bara är möjligt. Trots detta finns det en del i serien som jag inte har tagit del av, nämligen PS4-spelet Megadimension Neptunia VII. Åtminstone hade jag inte det tidigare.

VR2

Megadimension Neptunia VIIR är, namnet till trots, egentligen inget helt nytt spel utan en nyversion av VII som släpptes 2016. När det gäller det huvudsakliga spelandet är det, från vad jag kunnat se, exakt samma spel som redan släppts utan några större skillnader. Om du är intresserad av att veta mer om kampanjdelen rekommenderar jag att du läser Elins originalrecension. Det bör dock understrykas att jag faktiskt är lite mer förtjust i spelet än vad hon var vid recensionstillfället.

Men det finns skillnader, i allra högsta grad.

VR1

När du ser spelets titel är det inte helt ologiskt att gissa att det finns någon form av VR-element i spelet, vilket är helt sant. Detta i form av ett helt separat spelläge där seriens olika karaktärer kan komma och hälsa på ”hemma hos mig”. Det hela mynnar inte ut i något annat än extrem fan service på alla sätt och vis. Det är till en början ganska kul att interagera med karaktärer som jag lärt känna genom vad som känns som dussintals spel och deras olika personligheter leder till en hel del underhållning emellanåt.

 

Med det sagt är det uppenbart att spelläget endast har lagts till för att kunna sälja spelet en gång till och kalla det något annat. Det fyller inget egentligt syfte och det påverkar inte huvudspelet på något sätt. Tyvärr är det endast detta läge som fungerar i VR och när jag ska spela huvudspelet behöver jag ta av mig headsetet, vilket blir ganska bökigt efter ett tag.

VR3

Megadimension Neptunia VIIR är ett spel för de mest inbitna fansen. Om du inte har spelat VII tidigare bör du helt klart göra det då det är ett underhållande JRPG på egna meriter. VR-läget är ett trevligt tillskott som kanske inte gör något revolutionerande men det är likväl roande för stunden.

Största +
Ett välgjort JRPG
Meta-humorn
VR-läget är ganska roligt

Största –
Inga andra egentliga nyheter

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *