Recension: Extinction

Utvecklarna Iron Galaxy från Chicago kanske inte är det mest välkända namnet inom spelindustrin, särskilt inte för de som primärt spelat på Sonys konsoler. Förutom att ha skapat det något udda fightingspelet Divekick så har de även varit med och utvecklat det rent mästerliga Killer Instinct till Xbox One. Nu är det dock dags för studion att visa att de kan stå på egna ben och deras senaste spel Extinction är äntligen här.

Extinction - 2
På förhand hade jag hört absolut noll om det här spelet, faktum är att jag inte ens visste att det existerade tills för någon vecka sedan. Efter att ha sett en kortare trailer fångades dock mitt intresse direkt och så här i efterhand känns det lite trist att spelet faktiskt fått så lite budget till marknadsföring.

I Extinction spelar du som den unge krigaren Avil som tillsammans med den kvinnliga kollegan Xandra ska bekämpa gigantiska troll, fladdermöss och annat otyg som attackerar de städer spelet utspelar sig i. Själva inspirationskällan stavas givetvis Attack on TItan, en omåttligt populär animerad serie som jag faktiskt ej sett själv men som enligt diverse utsagor ska vara helt fantastisk.

Extinction - 3
Spelmässigt känns detta som en blandning av just Attack on Titan-spelet samt övriga spel utvecklade av Omega Force och det är minsann inte något jag ser som negativt, tvärtom, jag älskar verkligen Samurai Warriors, Hyrule Warriors och deras titlar och det känns närmast smickrande att Iron Galaxy valt att låta sig inspireras av deras varumärken då det knappast är förstahandsvalet när andra utvecklare brukar sno idéer.

De olika kapitlen är uppdelade på en rad kortare banor där i princip allt går ut på att rädda civila från de ondsinta trollen samt döda de jättar som finns utplacerade i städerna. Genom att hjälpa byborna att dräpa mindre monster fylls en mätare upp som gör att du kan tillfoga skada på större fiender och detta är hela konceptet med spelet. De större jättarna dräps genom att man slår av pansar från kritiska punkter på kroppen varpå man kan hugga benen av dessa och på så vis klättra upp på dom för att komma åt huvudet som ska huggas av.

Extinction - 1
Kruxet med det hela är att kroppsdelarna förblir ej avhuggna mer än någon halv minut och därav är tiden ett faktum också. Hela spelet känns oerhört snabbt och kontrollen är responsiv, det lär dock inte vara ett spel som tilltalar alla utan det är en titel som är riktad mer till en nischad grupp. Självfallet finns det en rad olika uppgraderingar som låses upp efter banorna och dessa gör att dina attacker blir starkare, du tål mer och så vidare. Berättelsen är dock väldigt minimal och det märks att Iron Galaxy arbetat under en ganska liten budget.

Extinction är knappast ett spel man lär komma ihåg om några år men det är däremot ett spel som roar så länge det varar och ärligt talat är det ganska beroendeframkallande att svinga sig runt på banorna och hugga av armar och ben till höger och vänster. Är detta något som tilltalar dig bör du definitivt spana in spelet, själva designen är dessutom grymt snygg och påminner om Darksiders.

Största +

Beroendeframkallande koncept
Designen är riktigt fin

Största –

Tenderar att bli enformigt i längden
Berättelsen engagerar inte

6av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *