Recension: Burnout Paradise Remastered

Jag har som bekant aldrig varit någon större fartdåre och därav heller ingen bilspelsfantast. För 10 år sedan släpptes dock ett spel jag verkligen älskade och som jag satt med konstant tills jag upptäckt varenda liten hemlighet på kartan och det spelet hette Burnout Paradise. Det var så långt ifrån en simulator man kunde komma och det handlade istället om ren och skär spelglädje som utvecklarna Criterion Games bjöd på och nu är spelet tillbaka till denna generations konsoler.

Burnout - 3
Bilspel måste vara en av de speltyper som åldras sämst med åren, att sätta sig med exempelvis V-Rally på PS1 tordes inte vara någon höjdare år 2018 även om spelet kanske var bra när det släpptes och det var av denna anledning jag kände lite oro över att få besöka Paradise City igen tio år senare. Det visar sig snabbt dock att min oro var helt obefogad då Burnout Paradise är lika skamlöst underhållande nu som när det först begav sig.

Det galna tempot finns kvar, alla tokiga bilar finns kvar och Paradise City är precis lika vackert som jag minns det även om tidens tand såklart har påverkat en del. Utvecklarna har gjort sitt allra bästa för att putsa upp grafiken och trots åldern är detta fortfarande ett ganska snyggt och framför allt smakfullt designat spel.

Burnout - 2
Burnout Paradise Remastered är en så kallad arkadracer som utspelar sig i en öppen värld där du på några sekunder kan hoppa in och ur olika tävlingar. Vi har bland annat ”Marked Man” där du ska ta dig till en viss punkt på kartan utan att bli ihjälkörd av de andra förarna och detta är än idag ett av de roligare lägen som funnits i ett bilspel. Det som är så glädjande med detta är att det är ett spel för alla, man behöver alltså inte vara ett dugg intresserad av genren för att ha roligt med det.

I detta paket ingår även allt släppt nedladdningsbart material och det är faktiskt en hel del och dessa ger garanterat mervärde. Vi har bland annat motorcyklar, leksaksbilar, svävande bilar samt en helt ny ö att utforska. Detta material är ju dock inte nytt men har man inte spelat det innan är det ändå förbaskat roligt.

Burnout - 1
Burnout Paradise står sig än idag som ett av de absolut bästa racingspel som gjorts och att få besöka Paradise City återigen var som en dröm. Med vansinnigt mycket innehåll, ett fantastiskt soundtrack och mängder av bilar att köra så är detta en extremt prisvärd nyversion oavsett om du redan äger originalet eller ej.

Största +
Mängder med innehåll för priset
Soundtracket är grymt
Paradise City är en underbar stad

Största –
Hur länge måste vi vänta på en uppföljare?

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *