Recension: Dynasty Warriors 9

Omega Force har verkligen spottat ur sig Musou-spel på löpande band de senaste åren och i princip samtliga spel har haft en väldigt hög kvalitet. Förra året fick vi både mästerliga Dragon Quest Heroes 2, Warriors All-Stars, Berserk and the Band of the Hawk samt Samurai Warriors: Spirit of Sanada och det tycks inte finnas något som stoppar den japanska utvecklarens framfart. Nu är dock årets första spel i serien här och den här gången är det ett ganska annorlunda Musou-spel det bjuds på.

DW9 - 2
Dynasty Warriors 9 har varit lite av en snackis senaste tiden, inte på grund av att det är ytterligare en uppföljare i den populära serien om Kinas historia utan för att det är det första spelet från Omega Force som utspelar sig i en riktig öppen värld. Detta faktum fick mig att snabbt bli lite extra exalterad över spelet men fungerar det även i praktiken?

Tidigare spel har utspelat sig på specifika slagfält indelade i zoner men här kan du alltså härja runt fritt över halva Kina och ta över distrikt efter distrikt på en stor karta. På papperet låter det helt fantastiskt men efter en lång rad timmar med Dynasty Warriors 9 känner jag mig ärligt talat en aning skeptisk.

DW9 - 1
Även om karaktärsutbudet är helt fantastiskt och det bästa hittills i serien så lämnar den utlovade öppna världen en hel del övrigt att önska. Kinas vackra skogar känns bara som en slags transportsträcka mellan uppdragen och tillför egentligen ingenting nytt till konceptet. I princip alla uppdrag går ut på att du ska rida på din häst till ett specifikt ställe och döda en högt uppsatt officer och så fortsätter det timma ut och timma in. De tidigare spelen krävde ju som bekant en hel del strategi mitt i allt kaos då du var tvungen att ta över och kontrollera zonerna på kartan men här känns allt fördummat på något konstigt sätt.

Rent grafiskt är detta ett snyggt spel men det är inte på något sätt marknadsledande i genren när det kommer till det rent tekniska. Animationerna känns bitvis ganska så ryckiga och hästarna ska vi knappt tala om. Att kunna kasta sig rakt ner från en slottsmur på hästryggen utan minsta skråma känns mest bara roligt och likaså det faktum att hästarna utan problem kan simma under vatten långa sträckor med dig som spelare på ryggen. Trots den historiska inramningen så har Omega Force tagit sig ganska rejäla friheter med vad som faktiskt hände förr.

DW9 - 3
Jag uppskattar verkligen ambitionen som Omega Force haft med det här spelet men i slutändan faller det ändå aningen platt. Dynasty Warriors 9 är inte ospelbart men det är helt klart ett av de sämre i genren då den öppna världen känns så meningslös på alla vis. Den enda syssla du kan ägna dig åt mellan uppdragen är att fiska samt åka runt och hjälpa bönder döda vissa personer och det är allt.

Dynasty Warriors 9 lär inte frälsa nya spelare till Musou-genren men för veteraner kan det roa för stunden. Jag hoppas innerligt att utvecklarna förfinar konceptet inför nästa spel eller helt slopar upplägget med en öppen karta då det faktiskt var bättre förr. Det här är ett spel som du bör plocka upp från reakorgen om något halvår, det är inte värt sitt pris även om du är ett stort fan av genren som jag.

Största +
Mängder av spelbara karaktärer
En lång rad olika kampanjer att välja mellan

Största –
Den öppna världen är tråkig och livlös
Animationerna lämnar en del övrigt att önska

5av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *