Recension: Under Night In-Birth EXE Late[st]

För ganska exakt två år sedan recenserade jag ett fightingspel med det något märkliga namnet Under Night In-Birth och nu släpps spelet återigen i en nyversion till PlayStation 4 med en rad nya funktioner. I min ursprungliga recension tyckte jag om spelet riktigt mycket men konkurrensen inom genren är i år stenhård och står det sig lika bra fortfarande?

UNEXE - 2
Värt att nämna är att detta inte är en uppföljare till originalet trots det ännu krångligare namnet, det är samma spel fast med ett nytt spelläge och några nya karaktärer, själva spelsystemet är därmed också detsamma.

Den största förändringen är det nya spelläget Chronicle Mode som är en visuell novell där vi får lära känna de olika slagskämparna bättre och detta visar sig snabbt vara ett riktigt ambitiöst tillskott. Räkna med åtskilliga timmar om du vill veta bakgrunden till varje karaktärs motiv och det märks att utvecklaren French Bread lagt ner en hel del jobb på detta då berättelse var vad som saknades i originalspelet.

UNEXE - 3
De nya karaktärerna är ett välkommet tillskott till det annars ganska så magra karaktärsgalleriet som originalet bjöd på. Mika är en karaktär som använder två gigantiska handskar att slåss med medan Phonon är en grönhårig tjej som använder piska som vapen. De nya karaktärerna revolutionerar inte spelet på något vis utan är mest där som en morot för de som äger originalspelet och vill ha en anledning att införskaffa denna version.

Trots att det i grunden är ett ganska komplicerat fightingspel så är det ändå väldigt nybörjarvänligt då det precis som i nyligen släppta Dragon Ball FighterZ finns ett system för att automatiskt göra combos genom att trycka på samma knapp. Vill man djupdyka finns det dock åtskilliga system att sätta sig in i och bli bra på och trots att serien är relativt okänd i Sverige så har den en stor skara fans i andra länder.

UNEXE - 1
Under Night In-Birth Exe Late[st] är precis som jag skrev i min recension av originalet ett mycket kompetent fightingspel men det går inte att sluta tänka på den enormt hårda konkurrens som råder inom genren just nu. Du måste verkligen älska spelet för att köpa det en gång till och jag tvivlar på att det kommer få någon större genomslagskraft i Europa med tanke på de tyngre alternativ som just nu finns.

Största +
De nya karaktärerna är ett välkommet tillskott
Den visuella novellen ger mer kött på benen åt karaktärerna

Största –
Få nyheter jämfört med originalspelet

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *