Recension: Dead Rising 4

För ganska drygt ett år sedan släpptes Dead Rising 4 till datorer samt Xbox One och det har alltså dröjt innan PlayStation-ägarna fått sätta tänderna i Franks senaste äventyr. Nu är det dock äntligen här och som plåster på såren över väntan så har Capcom även skickat med allt nedladdningsbart material helt gratis samt det nya spelläget Capcom Heroes.

DR4 - 1
Även om inte den tredje delen släppts till Sonys konsoler på grund av exklusivitet hindrade detta dock inte Capcom från att ge oss den fjärde delen och tur är väl det för det visar sig snabbt att det är den absolut bästa i serien. Protagonisten och journalisten Frank West är tillbaks på nytt och den här gången brakar helvetet löst då han börjar undersöka en militärbas runt en småstad ute i ingenstans.

Självfallet är det återigen zombieslakt som står på menyn och denna gång köttigare än någonsin tidigare då fler fiender får plats på skärmen jämfört med de första spelen. Allt från köpcentrum, butiker, gator och torg ska utforskas i staden Willamette och som hjälp på vägen har Frank en mer galen vapenarsenal än någonsin tidigare. i princip allting som du hittar i Dead Rising 4 går att plocka upp och använda mot de ilskna zombiehorderna.

DR4 - 3
En av de största och bästa nyheterna enligt mig är att man helt tagit bort tidspressen från de tidigare spelen där saker var tvungna att bli avklarade på vissa dagar. Detta gör att man nu mer kan njuta av spelet i sin egen takt utan att känna sig stressad och då Willamette är en så pass stor stad så finns det mängder med saker att göra i form av sidouppdrag och annat smått och gott.

Förutom själva kampanjen innehåller Dead Rising 4 som sagt allt nedladdningsbart material som släppts till övriga plattformar och det inkluderade flerspelarläget som spänner över ett antal olika episoder är lika beroendeframkallande som roligt. Att kunna tackla detta tillsammans med vänner och försöka överleva är således en rejäl utmaning. Det finns även ett minispel där det är just minigolf som står på temat, självklart med zombies och annat som hör Dead Rising till.

DR4 - 2
Den största nyheten i den här versionen stavas dock Capcom Heroes och det är precis som det låter som. Frank West tar på sig rollen som bland annat Viewtiful Joe, Cammy, Mega Man X och andra klassiska hjältar och skurkar från Capcoms universum och detta förändrar faktiskt grundspelet ganska fundamentalt. De olika dräkterna har olika förmågor och att se Frankt klä ut sig till Cammy från Street Fighter är lika vansinnigt som det är roligt.

Dead Rising 4 är utan några som helst tvivel seriens absolut bästa del hittills. Att vi fick vänta ett år extra gör inte så mycket då det bjuds på så otroligt mycket innehåll för pengarna. Har du dessutom vänner att köra flerspelarläget med så räcker spelet långt in under nästa år!

Största +
Skön humor och dialog
Vansinnigt skojiga vapen
Allt nedladdningsbart material är gratis

Största –
Kan bli lite smått enformigt under långa spelsessioner

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *