Recension: Sims 4

The Sims 4, som släpptes på PC i September 2014, har nu äntligen portats till PS4 och gick att köpa den 17:e November i år.

The Sims™ 4_20171126185731

Det har tagit EA fem år att göra en portning till konsol och resultatet är en simulator som fungerar lika bra på konsol som det har gjort på PC. Sims 4 är en livssimulator där man får skapa sin egen karaktär och in i detalj bestämma vad ens mål i livet är. Efter att man gjort detta får  man köpa sig en bit land att bygga sitt hem på. Det finns många alternativ och man kan bygga sitt hus precis som man vill, men eftersom man har begränsat med simoleons kan man inte bygga allt för extravagant i början. Som tur är kan man tjäna simoleons när man väl börjat jobba och allt eftersom kan man bygga ut eller bygga om sitt hus precis så man vill ha det. Den enda begränsningen är ytan på marken man köpt, men eftersom man kan bygga både på höjden och neråt är detta inget större problem.

The Sims™ 4_20171124195938

När man så börjar leva i världen, ska man tillfredsställa sin sims behov och försöka uppfylla dess önskningar. En sim behöver bland annat äta, tömma blåsan, tvätta sig och vara social. Då och då poppar det upp önskningar som att träffa nya vänner, titta på TV, köpa möbler och ställa till med fest. Sims åldras såklart och de kan dö, både av ålder och av olyckor som en brand i spisen eller medan man försöker laga en trasig radio.

The Sims™ 4_20171124195551

Min första sim levde ett väldigt kort liv som tog slut när hon elektrifierades medan hon lagade en radio och när detta hände hade hon besök av en vän. Denne vän kunde inte lämna huset eftersom min sim hade dörrarna låsta. När jag så skapat en ny sim (med en tvillingsyster ifall hon också skulle dö) köpte vi samma hus och denna stackars vän fanns fortfarande kvar i huset, sörjande den bortgångna simmen.

När en sim gifter sig och skaffat barn eller adopterat som ensamstående får man hjälpa barnet utveckla sin fantasi, pottträna, och lära den gå, så att denne får de bästa förutsättningar när den fyller år och åldras. När så ens sim dör fortsätter man helt enkelt på avkomman och så går livet vidare.

Om man vill kan man använda fusk så man kan fylla sin sims behovsmätare direkt, skaffa mängder med simoleons och annat smått och gott, men vill man ha troféer s är det inget alternativ då denna sparfil då låser möjligheten att ta några.

Det som fattas i konsolversionen är möjligheten att ta del av skapelser från andra spelare såsom nya kläder, tatueringar, hus eller hela simfamiljer. Maxis själva har lagt in några hus de skapat, men det är inte i närheten den mängd av användarskapat material som finns på pc. En annan sak som är synd är att man inte får expansionspaketen med i köpet utan dessa får man köpa separat. Det är dessutom bara stadsliv och vampyrer man kan köpa, de övriga som finns till pc saknas. Inga husdjur för konsolspelare och inga utlandssemestrar.

The Sims™ 4_20171124210910

Sims 4 till konsol är i grund och botten samma spel som man kan köpa på pc, men det saknar en hel del extramaterial och dlc som kunnat göra spelet bättre. Att de få expansioner som finns inte inkluderats i grundspelet är bara snålt för ett spel om trots allt släpptes för många år sedan första gången. Gillar man The Sims och ogillar att spela på pc är detta rätt spel att köpa, men har man en pc är det bättre att låta bli denna version, och köra Sims på datorn.

Största +
Bra valmöjligheter
Snygg grafik
Fuskfunktioner

Största –
Inga moddar
Saknar community-skapat innehåll
Dåligt med expansioner

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *