Recension: L.A. Noire

L. A. Noire släpptes första gången till PS3 och nu har Rockstar släppt en uppdaterad version till PS4 med allt dlc inkluderat.

L.A. Noire_20171115204919

I L.A. Noire får vi följa polisen Cole Phelps i hans arbete med att lösa trafikbrott, fånga mördare och knarklangare.

När spelet släpptes var det en fantastisk uppvisning i teknikens under, att det var en extraordinär teknik som kunde fånga detaljerna som skådespelares utseende och röster. Vid förhör får man försöka utröna om de misstänkta ljuger i sina påståenden, eller om de undanhåller sanningen eller ärligt berättar det de vet. Med hjälp av skådespelarnas insatser kan man tyda deras åsikter och motiv med relativ lätthet. Tror man att någon ljuger får man lägga fram bevis och det gäller att man varit noggrann när man samlat in dem så att man inte missat det bevis som kan bryta fallet.

De tre alternativen tro, tvivla och lögn har i denna omgjorda version bytts ut mot snäll polis, elak polis och anklaga. Det är samma monolog som i orginalet och det är svårt att se hur förändringen skulle göra det tydligare hur Phelps ska reagera, snarare tvärtom i mitt tycke.

Den övergripande berättelsen, om Phelps ursprung och bakgrundshistoria är densamma och även om hans väg upp till toppen känns krystad är det bara en liten del av det spel som är L.A. Noire. Att undersöka brottsplatsen och förhöra misstänka är den stora attraktionen. Det är inte särskilt moderniserat vad gäller spelfunktioner dock: man kan inte spara manuellt och gör man ett misstag mitt i ett fall är enda alternativet att starta om hela uppdraget. Cutscenes går inte att skippa och det gör att spela om ett fall blir ännu mindre önskvärt.

Det är finns inget nytt som lockar till ett nytt köp, förutom att allt tidigare släppt dlc är inkluderat i detta spel. Grafiken är lite bättre och ett fotoläge är inkluderat. Fotoläget får man dock inte ta del av om man kör på en PS4 pro som har hdr påslaget. Inte ens vanliga screenshot går att göra om man har hdr igång och det är en löjlig begränsning. Har man HDR är det klart att man vill ha det aktiverat och att behöva stänga av det, och därmed missa den ökade inlevelse man får av det, är inget bra alternativ.

LA-Noire-remastered

L.A. Noire är ett roligt spel, men då det är ett väldigt story-drivet ger det inte så mycket att spela om det på PS4 om man redan spelat det på PS3, att slänga in ett fotoläge och ett nytt antal fall ökar inte attraktionen. För de som inte ännu spelat det är det helt klart intressant, men för andra är det ett spel som man kan strunta i till förmån för nya spel eller uppföljare.

Största +
Välgjorda animationer
Bra story
Snygga bilar och miljöer

Största –
Bara autosparning
Inget sätt att skippa cutscenes
Måste köra om hela kapitel vid fel val

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *