Recension: Lego Marvel Super heroes 2

Lego Marvel Super Heroes 2 släpptes den 14/11 och än en gång får vi stifta bekantskap med Marvels superhjältar i legoformat.

LEGO® MARVEL Super Heroes 2_20171115132151

Legospelen följer i princip alltid samma recept: man ska kunna slå sönder Lego, hitta och/eller låsa upp nya karaktärer och det ska göras med humor. Vad passar bättre än Marvel för den upplevelsen? Karaktärer som Starlord, Rocket Raccoon, Groot och Gamora samsas med Spindelmannen, Ironman med flera.

Kang erövraren har kommit över en kristall som kan spola tiden fram och tillbaka och medan hjältarna kämpar drar Kang med sig hela Manhattan i sin egna värld: Chronopolis.

I Chronopolis finns flera områden från olika tidsepoker och platser, bland annat Manhattan Noire och Wakanda. Hjältarna får möta sina framtida versioner och Avengers och Guardians och andra fraktioner får slå sina påsar ihop för att besegra Kang.

LEGO® MARVEL Super Heroes 2_20171114213527

Som i tidigare Marvel-spel får man rädda Stan Lee ur olika knipor. Man får också göra uppdrag för olika karaktärer för att göra deras karaktärer spelbara. Gwenpool ersätter Deadpool som fixar bonusuppdragen och det är även hon som har hand om fuskkoder och extraklossarna. Denna gång får man direkt tillgång till pengamultiplikator-fusken, om man har tillräckligt kapital det vill säga.

Nytt, och väldigt efterlängtat, är att man hamnar på rätt karaktär direkt i karaktärsväljaren när man hamnar vid olika pussel. Att direkt hamna på Thor om man behöver använda elektricitet och Iron man när man ska ta sönder guldstatyer gör det mycket lättare att manövrera den stora mängd nya karaktärer man kan spela som, och välja den rätta.

LEGO® MARVEL Super Heroes 2_20171115193130

Det finns dock negativa bitar i spelet. Att man i varje uppdrag får slåss mot en oändlig mängd fiender som gör det svårt att hitta lösningar på de pussel man måste lösa och att spelet ibland lider av extremt lagg.

Den stora frågan är dock om Lego Marvel Superheroes är kul, och det kan undertecknad skriva under på. Att få slå sönder legobitar blir aldrig tråkigt, men om det ändå skulle bli det, så finns det mängder av pussel, sidouppdrag, utmaningar och flertal race att köra och flyga.

Vi fick ett recensionsexemplar av spelet från Warner Bros.

Största +
Humorn
Nya funktioner
Mycket innehåll
Variation

Största –
Tillfälliga perioder av lagg
Ändlösa fiender vid pussel

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *