Recension: Skyrim VR

Elder Scrolls V Skyrim släpptes första gången 11/11/2011 och var hett efterlängtat av Elder Scrolls-fans. 17/11 släpptes spelet i VR.

Skyrim VR_20171118143203

Det finns få spel som trollbinder och drar in spelaren såsom Elder Scrolls-spelen och Skyrim är inget undantag. Som den utvalda drakfödde beger man sig ut i världen efter att ha undkommit, med en hårsmån, en halshuggning på huggkubben. Drakarna som varit utdöda i hundratals år kommer tillbaka med Alduin i spetsen.

 

Den drakföddas uppgift blir att lära sig om sin roll och sina nyupptäckta krafter, för att i slutändan kunna besegra Alduin. Huvudstoryn är intressant och spännande, men Skyrims största lockelse är utforskandet av världen. Det finns mängder av sidospår och sidouppdrag att hitta och utföra. Dessutom kan man bara välja en riktning och gå så hittar man snabbt en grotta eller en ruin att utforska. I Skyrim VR får vi för första gången förflytta oss in i Skyrim och uppleva världen som om vi vore där.

Skyrim VR_20171118150551

Det finns oerhört många inställningar för hur man kan kontrollera världen, vill man spela med handkontroll kan man ställa in exakt så som man vill ha det och detsamma gäller när man spelar med movekontrollerna. Det är oerhört lätt att lära sig hur man siktar och rör sig, även för relativa nybörjare i VR-spelandet. Är man helt  ovan kan det krävas en del övning innan man klarar av en längre stund i spelet, men det är det värt.

Skyrim VR_20171118144435

I jämförelse med det nya och uppdaterade spelet som kom ut förra året till PS4 är det en markant försämring i grafik, och drawdistance är riktigt dålig. Samtidigt får man vara medveten om att det handlar om en stor värld som man får utforska till fullo och som om man vore där. Dålig drawdistance och sämre grafik hindrar inte Skyrim VR från att vara en fantastisk upplevelse. Skyrim VR visar verkligen hur VR kan förbättra ett redan fantastiskt spel och göra det värt att köpa en tredje gång.

Största +
Fantastisk känsla
Bra kontroll
Enorm värld

Största –
Grafik
Drawdistance

10av10

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *