Recension: Abyss – The Wraiths of Eden

Abyss: The Wraiths of Eden är ännu ett pusselspel från Artifex Mundi som släpptes 20/10.

Abyss: The Wraiths of Eden_20171017153330

Artifex Mundi har den senaste tiden gett ut HoGs (hidden object games) i rasande fart, men om man är ett fan av den genren så klagar man inte.

I Abyss: The Wraiths of Eden får man inte mycket information om den man spelar som, men målet är att leta efter Robert, protagonistens fästman som försvunnit under en dykning och förklarats död. Huvudpersonen vägrar acceptera detta och beger sig ner i djupet för att hitta honom. Medan vi dyker under ytan får vi syn på en rostig u-båt där ett ansikte syns i fönstret, detta är upptakten till det mysterium som utspelar sig djupt under havets yta.

Abyss: The Wraiths of Eden_20171017165238

Med en historia som tycks direkt lånad av BioShock får vi besöka en undervattensstad som likt Rapture förfallit. Med hjälp av pussel och ”gömda-objektpussel” får vi ta oss längre in i staden på havets botten på jakt efter förklaringar till stadens förfall och hoppet om att få återförenas med sin försvunna fästman.

Som alla HoGs innehåller Abyss mycket pussel och de är en fröjd att spela. Inga glitchar, inga buggar, bara ren spelglädje. Visst kan pusslen vara riktigt kluriga, men det är bara positivt.

Abyss: The Wraiths of Eden_20171017164728

För de som gillar enkla, men samtidigt kluriga spel är Abyss ett måste, det är kusligt, mysigt och fullt av  pussel som kan sysselsätta en under ett par timmar. Tyvärr är dessa spel som alltid alldeles för korta och så även Abyss: The Wraiths of Eden.

Största +
Vackra miljöer
Kluriga pussel

Största –
Alldeles för kort

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *