Recension: The LEGO Ninjago Movie Video Game

The LEGO Ninjago Movie Video Game som släpptes 22/9 bygger på filmen som kom den 16/09 på bio.

The LEGO® NINJAGO® Movie Video Game_20171006191626

Spelet handlar om de 6 ninjorna Kai, Jay, Cole, Zane, Lloyd och Nye i Ninjago som måste slåss mot den onda Garmadon vars mål är att förstöra staden och ta över den. Spelet börjar med att man får spela som Lloyd och under Mästare Wus översyn får lära sig de olika ninjanuity-teknikerna Striking rabbit, rushing bear, swooping hawk, floating butterfly, stinging bee och skyward dragon. Det är lätt att lära sig, men svårt att behärska och man får tydliga instruktioner av mästare Wu om hur man utför de olika teknikerna medan man slåss mot träningsdockor. Dessutom får man se en enkel informationsbild som illustrerar exakt hur man ska göra. Slutligen får man möta mästerkycklingen som är denna första Dojos slutboss.

The LEGO® NINJAGO® Movie Video Game_20171004200127

När man har bemästrat de olika teknikerna avbryts vi av att Garmadon invaderar Ninjago och det är ninjornas uppgift att besegra honom och skydda staden med hjälp av sina ninjanuity-krafter. I tur och ordning får man slåss med de olika ninjorna som alla har olika vapen och förmågor. Innan man lyckas besegra Garmadon för gott med hjälp av det ultimata vapnet lyckas han få tag på det och släpper ut monstret Miauthra som är en katt kontrollerad av en laserpekare.

The LEGO® NINJAGO® Movie Video Game_20171005214528

Efter detta tvingas ninjorna, med Mästare Wu som guide, bege sig ut i ödemarken för att leta reda på det ultimata ultimata vapnet.

På vägen får ninjorna lära sig bli ninjamästare och deras unika förmågor låses upp för en efter en, för de sex. Lloyd (som är son till den ökände Garmadon) slåss dock inte bara mot Garmadon, utan även mot sin egen skam över att vara son till den ondskefulla skurken.

Legospelen följer alla en gemensam mall, och det är att man kan slå sönder Lego för att få studs (pengar), samla guldklossar för att låsa upp hemligheter och röda klossar som låser upp fusk. Detta spel håller sig till samma koncept även om det introducerar nya element som är specifika för Ninjago. Man kan till exempel se vilka förmågor de olika ninjorna har redan i karaktärsväljaren så att man vet vem man ska använda, och i vilken situation. Dessutom behöver man inte spela om de olika banorna för att leta efter guldklossar eller röda brickor (som här symboliseras av antika skrifter) allt går nämligen att hitta i de olika frispelarområdena. Inte heller behöver man ta sig till ett specifikt ställe för att köpa karaktärer eller fusk, utan de låses upp direkt.

Ett nytt spelläge som heter Battle arenas har introducerats. Där kan upp till 4 personer slåss i 3 olika spellägen såsom: samurai showdown, där man ska fånga motståndarens flaggor; mystic bounty, som går ut på att plocka på sig bollar och ultimate ultimate weapon, där man måste få tag på vapnet och hålla kvar så länge man kan. Dessutom kan man slåss i flera olika dojos där slutmålet är besegra deras mästare.

Det finns inte mycket att klaga på i detta legospel, det är kul och det är charmigt. Det enda som drar ner det är att laddningstiderna är fruktansvärt långa och att spelet ibland lider av frame drops. Dessutom fryser sig spelet ibland när man försöker titta på kartan.

På det stora hela är The LEGO Ninjago Movie Video Game ett fantastiskt roligt ninjagospel och det borde alla spela som gillar legospelen, även ninjago-noviser.

Största +
Roligt
Nya element

Största –
laddningstiderna

Vi fick ett recensionsexemplar av spelet från Warner Bros.

9av10

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *