Recension: Senran Kagura: Peach Beach Splash

Om man vill vara elak kan man säga att Senran Kagura-serien har gjort sig känd för två saker: Kvinnliga ninjor med stora bröst och kvinnliga ninjor med ännu större bröst. Seriens fokus på kvinnlig anatomi är ofta så pass överdriven att det hela inte längre känns osmakligt utan går över i rent fånigt istället. Det må vara aningen sexistiskt emellanåt men när en kvinnas byst guppar som två nypumpade basketbollar är det svårt att ta det hela på tillräckligt stort allvar för att ens bli upprörd över det.

Peach 1

Nu är serien tillbaka med en spin off och denna gång lämnar våra hjältinnor svärden hemma, åtminstone för det mesta. Istället är det något så ninja-aktigt som lagbaserat vattenkrig som väntar. Du läste rätt, våra kvinnliga shinobi-krigare kastar här sina outfits redan från start för att iklä sig bikinis och föra H2O-baserad krigsföring mot varandra.

Peach Beach Splash är en spelidé som är så bisarr att den endast kan komma från Japan, vilket är dess största styrka och svaghet på samma gång. Den som ger sig in i spelet och klarar av att se förbi all fuktig digital hud som slängs i ansiktet på en kommer nämligen att hitta en lagbaserad shooter som bär på ett oväntat djup och underhållningsvärde. Men det är MYCKET fuktig digital hud som måste ses förbi.

Enkelt sagt kan spelet beskrivas nästan som en vuxenvariant av Nintendos Splatoon, med undantaget att jag inte behöver färga områden för att vinna. Istället väljer jag en av de olika tillgängliga klasserna (läs: olika vapen som sprutar vatten på olika sätt) och ger mig in i en av fyra kampanjer som finns i spelet. Uppdragen i spelet inleds och avslutas med textdialog mellan karaktärerna på de olika Shinobi-skolorna som i nio fall av tio är rent nonsens. Emellan dessa sekvenser får jag alltså delta i vattenkrig där olika typer av fiender skall besegras.

Peach 2

Det må låta simpelt och dumt och det är det också men samtidigt finns det tidigare nämnda djupet där och glimmar till emellanåt. Jag kan till exempel låsa upp en rad olika kort efter varje match som ger mig tillgång till nya vapen, power ups eller andra förmågor och hjälpmedel. Att pussla ihop den perfekta kombinationen är underhållande och intressant då det faktiskt tillför en bit strategi till det hela. Plötsligt tänker jag att Peach Beach Splash ändå är ganska bra.

Sedan hittar jag ”minispelet” där jag med hjälp av digitala Musse Pigg-händer kan dra i de olika tjejernas bröst och klämma dem på rumpan…

Peach Beach Splash är fyllt av dessa motsägelsefulla inslag. Ena stunden är det ett intensivt och underhållande onlinespel och i andra stunden går det så långt över i fan service att även den mest inbitne Otaku skulle säga ”too much”.

Peach 3

Dessa element drar helt klart ned helhetsintrycket för mig och jag lyckas inte se förbi de guppande tuttarna och svajande rumporna hela tiden. När jag gör det finner jag ett kompetent och välgjort actionspel men när jag inte gör det suckar jag högt och börjar leta efter något annat att spela.

Största +
Oväntat djup spelmekanik
Gott om uppdrag och föremål att låsa upp
Stabil och färgstark presentation

Största –
Varför ska jag kunna posera flickorna i utmanande poser?

5av10

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *