Recension: Eventide 2 – Sorcerer’s Mirror

Eventide 2: Sorcerer’s Mirror är uppföljaren till Eventide: Slavic Fable och släpps på PS4 den 26/9.

Eventide 2: Sorcerer's Mirror_20170919151439

I Eventide 2 följer man ännu en gång protagonisten från ettan, men denna gång är det hennes syskonbarn Jenny som hamnar i knipa och måste räddas från en ondskefull trollkarl innan han tar hennes kropp som kärl för sin älskades själ.

Precis som de flesta Hidden Object-spel är det stort fokus på just scener där man får leta reda på saker man behöver i en röra av andra saker. Dessutom finns det en hel del andra pussel man måste klara av för att ta sig vidare i spelet i sin jakt på syskonbarnet. Bakgrundsbilderna är vackra som tavlor och omgivningen gömmer även den hemligheter i form av samlarkort och speglar, men tyvärr ger de ingen bakgrundshistoria som korten man hittade i första spelet gjorde.

Eventide 2: Sorcerer's Mirror_20170919151539

Nytt för detta spel är moraliska val. Ska man ljuga eller tala sanning, behålla saker eller ge dem till den rättmätiga ägaren? Vissa val ger olika resultat, men skillnaderna märks tyvärr endast i den omedelbara scenen och ger ingen permanent effekt.  Oavsett om man ljuger eller talar sanning får man ändå de ingredienser och får ändå göra samma pussel och hitta samma föremål. Enda skillnaden är den omedelbara reaktionen karaktärerna man pratar med har, och inte ens det känns av särskilt mycket. Det är synd, för konceptet hade gett en andra genomspelningen mer värde.

Som en fantast av sådana här spel måste jag ändå säga att House of Fables och Artifex Mundi lyckas att ge mig ett par timmars förströelse och jag gillar varje minut av dem.

Största +
Magiska miljöer
Roliga pussel
Moraliska val

Största –
Kort
De moraliska valen känns inte

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *