Recension: One Piece: Unlimited World Red – Deluxe Edition

Det har gått över tre år sedan jag recenserade One Piece: Unlimited World Red till PlayStation 3 här på sajten. Då var jag helt knockad av spelets galna innehåll, underhållande stridssystem och rena mängd saker att göra. Håller spelet tre år senare när det putsats till för PS4 eller känns det lika föråldrat som en gammal sjörövare?

Unlimited World Red är ett slags sidospår till den huvudsakliga berättelse som skildras i mangan och animen. Monkey D. Ruffy och resten av stråhattspiraterna hamnar på en mystisk ö där de inledningsvis blir kidnappade och därefter tvingas möta flera av deras starkaste motståndare på nytt samtidigt som ett nytt hot rör sig i skuggorna och ligger bakom allting.

OPP_01

One Piece är inte direkt känt för att vara subtilt eller nedtonat utan har etablerat sig som en otroligt populär manga och tidernas kanske mest populära anime (utan överdrift, serien är ständigt i topp i dessa undersökningar) genom att erbjuda starka karaktärer, spektakulär action och ren galenskap på löpande band. Unlimited World Red är inget undantag och för mina ursprungliga tankar kring spelet kan ni kika in min originalrecension.

Frågan är då hur pass väl spelet håller idag? I grund och botten är det precis samma spel utan några egentliga tillskott i spelmekanik eller innehåller. Det bjuds på ett gäng DLC-kostymer och lite annat smått och gott men på det stora hela är det samma spel som tidigare. Grafiskt sett har det fått en ansiktslyftning i form av högre upplösning och mer stabil bilduppdatering vilket ger en bättre flytande upplevelse överlag.

OPP_03

Samtidigt börjar tidens tand synas på andra områden, främst kontrollen. Det är egentligen inte svårt att spela Unlimited World Red men kontrollen känns aningen stel och ryckig emellanåt vilket kan göra det svårt att landa kombo-attacker och liknande. Ansiktsanimationerna som jag uttryckte missnöje över redan i min ursprungliga recension har dessvärre heller inte åtgärdats.

Denna ”Deluxe”-version innehåller som sagt egentligen inte så mycket mer än ett ansiktslyft rent grafiskt och DLC, vilket kan ses som en besvikelse. Om du redan har spelat genom originalversionen till PS3 eller Vita finns det egentligen inte särskilt mycket nytt att hämta eller uppleva. Det är samma spel, rätt och slätt.

Med det sagt är One Piece: Unlimited World Red fortfarande ett av de bästa anime-baserade spelen jag upplevt och om du inte har tagit del av detta färgsprakande äventyr än är PS4-versionen det absolut bästa sättet att rätta till det misstaget.

Största +
Fortfarande ett otroligt underhållande spel
Färgstarkt och läckert designat
Tonvis med saker att göra

Största –
Få egentliga nyheter
Ansiktsanimationerna. Fortfarande.

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *