Recension: Resident Evil Revelations (PlayStation 4)

Trots många år på nacken är Nintendo 3DS en imponerande konsol och ett av de mest imponerande spelen till den var Resident Evil Revelations som släpptes för fem år sedan. Något år efter den lanseringen släpptes spelet även till de stationära konsolerna och jag minns att spelet fick gott omdöme i min recension år 2013. Nu är spelet tillbaks, den här gången till PlayStation 4 och det innebär att man mer eller mindre kan spela alla spel i serien till den nuvarande generations konsoler men har det klarat tidens tand?

Revelations - 2
Första gången jag utforskade det gigantiska skeppet Queen Zenobia med Jill satt jag på helspänn framför den lilla 3DS-skärmen och var som uppslukad av äventyret och att uppleva det utan 3D och på en större skärm visar sig snart inte vara så dumt det heller. Trots att det i grunden är ett bärbart spel fungerar det oväntat bra även på konsol och även om det inte lever upp till dagens standard när det gäller det tekniska så är det fortfarande bättre än många andra skräckspel på marknaden.

Att utforska kryssningsskeppet känns spännande även år 2017 även om jag vet vad som väntar då jag spelat igenom äventyret två gånger tidigare på olika plattformar. Förbättrningarna mot PlayStation 3-versionen som kom för några år sedan är ganska minimala men högre upplösning och lite mer detaljer är vad som bjuds på och det räcker fullt tillräckligt. Denna nyversion riktar sig först och främst till de som inte tidigare spelat spelet men det betyder inte att jag som veteran inte kan bli road av det.

Revelations - 3
Den största bristen i spelet är kontrollen som känns aningen utdaterad, att akta sig för fiender som attackerar genom att trycka i en viss riktning känns väldigt slumpmässigt när det gäller om man lyckas eller inte och att vända sig om i stridens hetta är inte det enklaste. Även om den inte är optimal så är kontrollen inte heller direkt dålig, de senare delarna i serien hanterar denna bit mycket bättre dock.

En stor del av behållningen med Resident Evil Revelations har alltid varit Raid Mode, spelets onlineläge där du tillsammans med en kompis kan tackla delar av kampanjen med olika karaktärer. Detta var en roande del redan i originalet men i denna nyversion har Capcom lagt till en hel del bonusar så som nya banor, en ny karaktär och boss med mera och tillsammans med en vän är detta riktigt beroendeframkallande. Genom att få mer erfarenhetspoäng kan du bygga din karaktär så att den blir starkare samt köpa nya vapen, uppgraderingar med mera.

Revelations - 1
Även om detta inte är världens mest imponerande nyversion så gör den sitt jobb och Resident Evil Revelations är trots det bärbara ursprunget ett spel som fungerar riktigt bra till PlayStation 4. Äger du det sedan tidigare är det dock värt att fundera på om det verkligen är värt ett köp en gång till.

Största +
Att utforska Queen Zenobia är fortfarande lika spännande
Raid Mode är en av spelets största styrkor

Största –
Kontrollen känns utdaterad år 2017

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *