Recension: Warriors All-Stars

För de som känner mig personligen är det knappast någon hemlighet att Omega Force och deras Musou-genre är något jag håller varmt om hjärtat och uppskattar innerligt. När det utannonserades att det skulle göras ett Musou-spel där karaktärer från många olika spelserier skulle mötas blev jag helt till mig och nu är äntligen det efterlängtade projektet här.

Musou Stars - 1
Själva genren kan enkelt delas in i två läger människor, de som hatar den och de som älskar den. Jag själv finner det otroligt tilltalande och tillfredsställande att som en ensam krigare dra runt och slakta tusentals fiender på varje bana och känna mig som en gud i Omega Force spelvärld och det är det som hela formeln bygger på.

Warriors All-Stars eller Musou Stars som titeln heter i Japan är en vidareutveckling av konceptet från Warriors Orochi 3. Här har man dock betydligt färre karaktärer, runt 30 stycken får vi nöja oss med, men det resulterar också i en mycket mer fokuserad spelupplevelse där ingen karaktär känns överflödig. Mitt problem med Orochi-serien var helt enkelt att många karaktärer kändes lika varandra och en del var rent av värdelösa rent spelmässigt och den bilden får jag aldrig av Warriors All-Stars.

Det finns en handling i spelet, den är dock otroligt lökig och mest en anledning att få gå lös på mängder av fiender. En slags gud har kallat alla karaktärerna till en ny värld för att hjälpa till att bekämpa en ondskefull kraft och det är mer eller mindre hela anledningen till massmordet som kommer att utspela sig dom följande timmarna. Värt att notera är att det kort och gott finns hundratals uppdrag i Warriors All-Stars och många av dessa har en direkt inverkan på vilket slut du får (det finns närmare ett tjugotal) så omspelningsvärdet är skyhögt.

Musou Stars - 2
Förutom själva berättelseuppdragen finns även uppdrag där du rekryterar nya karaktärer till din grupp och även om det primärt är gruppens ledare du får styra så följer de övriga med dig under striderna och hjälper till. Det finns även en speciell attack där du kan gå samman med alla fyra karaktärerna i partyt och dela ut enorm förstörelse på nolltid.

Till skillnad från övriga Musou-spel finns det här inte några nya vapen att hitta till karaktärerna utan allt beror på kort som införskaffas genom att döda olika generaler under striderna. Dessa kort ger olika bonusattribut som exempelvis attacker som gör att fienderna börjar brinna eller explodera. Kortsamlandet är precis som resten av spelet riktigt beroendeframkallande och i spelets stad Sanctuary finns även möjligheten att uppgradera dessa med olika material som samlats in.

Musou Stars - 3
Karaktärsensemblem är extremt varierande och att få se Ryu Hayabusa från Ninja Gaiden och William från Nioh i samma spel är lite som en dröm som går i uppfyllelse. Dessa känns ju dock väldigt malplacerade jämte mer färgglada karaktärer som exempelvis de från Atelier-serien men det är också dessa kontraster som är charmen med spelet. Det märks att Omega Force har haft riktigt roligt när de utvecklat det här spelet och jag har ännu roligare när jag spelar det.

Warriors All-Stars är ett nästintill skamligt underhållande spel med en enorm mängd innehåll och man kan bara inte sluta spela det. Inför den här recensionen har jag lagt 40 timmar på spelet och jag är inte på långa vägar klar och detta är något jag kommer spela en lång tid framöver. Älskar du precis som jag genren är detta ett givet köp på alla sätt och vis, Omega Force har gjort det igen!

Största +
Varierat karaktärsutbud
Mängder med olika slut och saker att låsa upp
Beroendeframkallande som bara den

Största –
Älskar man inte redan genren lär man inte bli frälst nu heller

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *