Recension: Ghost Blade HD

Segas Dreamcast var på många vis en helt fantastisk konsol som tog hela arkadupplevelsen in i vardagsrummet. Ett av de sista spelen som släpptes till den långlivade konsolen var det nu två år gamla Ghost Blade som togs emot med öppna armar. Nu släpps spelet igen till PlayStation 4 i en uppdaterad version i högre upplösning.

Ghost Blade - 1
I mångt och mycket är Ghost Blade HD själva grundstommen i vad som brukar kallas för spelglädje. Vi får här serverat en modern så kallad ”bullet hell shooter” i klassisk tappning med allt vad det innebär. Du har tillgång till tre olika skepp med varierade attacker och din uppgift är kort och gott att ta dig igenom spelets fem korta banor. Alla som spelat genren vet att detta är långt ifrån en enkel uppgift då skärmen hela tiden täcks av hundratals skott från fiendernas rymdskepp.

En stor del av spelet går ut på att lära sig exakt var på skärmen fienderna kommer och det känns som en ren fröjd att spela om spelet flera gånger då det är så pass kort. Det tar runt 15 minuter att spela igenom hela Ghost Blade HD och även om det låter kort så är det helt perfekt för ett spel av den här typen. En stor del av nöjet är som sagt att lära sig banorna och hela tiden känna att man blir bättre på spelet och får högre poäng.

Ghost Blade - 2
Jag tycker det är oerhört kul att vi får se såna här spel emellanåt även i den nuvarande konsolgenerationen och varje gång känns det som en frisk fläkt bland alla tunga, berättelsedrivna titlar. Här är det bara att starta spelet så är du igång och du slipper genomlida mängder av dialog, tutorials och andra företeelser som präglar nyare spel.

Ghost Blade HD är dessutom ett av de allra bästa spelen i genren jag spelat sedan klassikern Ikaruga och vill du ha ett spel du kan koppla av med några minuter då och då så är det ett givet köp!

Största +

Lätt att komma in i men svårt att bemästra
Härlig musik och design

Största –

Det lär inte vara något för alla

9av10

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *