Recension: The Elder Scrolls Online – Morrowind

Elder Scrolls-fans har länge längtat efter en remake av den tredje delen i serien, men förutom den fan-skapade modden har det inte skett något officiellt. Förrän nu, den 6/6 släpptes en expansion till Elder Scrolls Online där hela Morrowind är återskapat.

The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited_20170607143743

The Elder Scrolls Online har varit lite av en nagel i ögat på fans av de numrerade spelen som hoppas på fler titlar i serien. Nu när Morrowind är släppt och mer DLC är planerat verkar det som att hoppet för ett sådant verkar vara lönlöst. Det är dock värt att ta upp ESO om man vill ha mer upplevelser i Tamriel och speciellt i Morrowind.

Morrowind ger spelarna i The Elder Scrolls Online en helt ny karta att utforska, med nya uppdrag och en ny historia. Som den själlösa hjälte man är ska man, i Morrowind hjälpa den levande guden Vivec, ta reda på hur hans krafter försvinner och stoppa hotet som (bokstavligt talat) hänger över Vvardenfell. Vi får även en ny klass, som heter Warden, att bygga upp och spela som.

Kartan är väldigt välgjord och Bethesda har med hjälp av Zenimax verkligen lyckats ge oss en portal till Morrowind. Storyn har sömlöst integrerats i den redan existerande, väljer man att spela vidare med sin gamla karaktär så talar NPC:erna med en som att man faktiskt redan är en hjälte i sin egen rätt. Om man väljer att skapa en ny karaktär i wardenklassen får man uppleva Morrowind där huvudstoryn sker efter att man tagit sig an ett uppdrag att träffa en främling på en ödslig plats. Det kändes väldigt genuint, och ger en större förståelse för hur man hamnade i Cold Harbour från första början. Förutom den nya storyn får man såklart många nya sidouppdrag, nya delves, en ny publik dungeon och en ny tolvmanna-trial, vilket ger minst 30 timmar på den redan massiva värld ESO-spelare får utforska.

The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited_20170617195957

Den nya klassen, warden, är en supportklass som även kan bli en monsterstark solospelare. De tre nya klass-skickligheterna är Animal Companions,  Green balance och Winter’s embrace som satsar på att, även om man spelar som damage dealer, kunna läka och buffa andra spelare. Animal companions har en av de bästa ultimates i spelet, även om det inte är den starkaste, och det är en egen björn som följer med spelaren på sin resa i Vvardenfell och resten av Tamriel. Den hjälper till att både dra aggro från mobsen, men även att hjälpa till att skada dem.

Uppdragen i spelet är riktigt välgjorda och även de minsta sidouppdragen har fått mycket kärlek och omtanke. Det är mycket att upptäcka och göra, nya fiender att döda och nya, men även välbekanta, NPC:er att hjälpa. Detta och mycket mer gör Morrowind till en värdig expansion av huvudspelet. Det tråkiga är dock att man inte kan dela expansionen med andra konton, som man kan med huvudspelet utan det låser sig till det konto som betalade för det. Inte heller ESO Plus-prenumeranter får tillgång till expansionen utan måste köpa den separat.

Största +
Välgjord story
Fantastiska miljöer
Ny klass

Största –
Låst till ett konto
Inte tillgängligt med ESO Plus

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *