Recension: Eventide – Slavic Fable

Senaste tiden har vi på PSSverige fått en rad olika spel från Artifex Mundi i recensionssyfte och det sista av dessa är Eventide: Slavic Fable. Till skillnad från Nightmares from the Deep och Enigmatis-serierna är denna titel inte utvecklad av Artfifex Mundi själva utan av House of Fables.

Eventide - 3
I Eventide: Slavic Fable spelar du som den unga, världskända botanisten Mary som i introduktionen är med om en bilolycka när hon är påväg till sin hemstad för att besöka sin farmor. Med din hjälp tar hon sig dock ur vraket och anländer till parken i säkerhet men allt verkar inte stå rätt till. Den elake Boruta har kidnappat Marys farmor och det är upp till dig som spelare att hitta henne och ge igen på trollkarlen.

Premissen till Eventide är precis som i Nightmares from the Deep väldigt enkel men den här gången är det fabler som står på menyn istället för spökpirater och House of Fables visar sig snabbt vara en nästan lika kompetent utvecklare som Artifex Mundi själva. Miljöerna är omsorgsfullt ritade och karaktärena och själva berättelsen påminner väldigt mycket om The Wolf Among Us vilket är positivt.

Eventide - 2
De scener där man ska hitta gömda objekt som finns med i alla spel av den här typen är den här gången inte speciellt många till antalet och istället har utvecklarna förlitat sig på att skapa andra sorters pussel och gåtor. Du styr en markör längs de olika stillbilderna och även om spelet i grunden är gjort för mus så fungerar det ypperligt med handkontroll. Det som gör mig lite besviken är dock pusslens svårighetsgrad då de här är i enklaste laget samt det faktum att spelet är på tok för kort.

Det tog mig knappt 3 timmar att ta mig igenom Eventide: Slavic Fable och då spelade jag ändå på den högsta svårighetsgraden där man inte får någon vägledning. Artfiex Mundis egna spel har hela tiden känts väldigt kluriga men här känns det snarare som en light-version för yngre spelare då det i princip är omöjligt att köra fast

Eventide - 1
Eventide: Slavic Fable är absolut inget dåligt spel, tvärtom, det är riktigt bra men det kommer inte upp i samma klass som Nightmares from the Deep och Enigmatis. Det är dock ändå värt att spela, särskilt om du gillar mysiga miljöer och fablernas värld.

Största +
Vackra miljöer
Riktigt bra musik

Största –
På tok för lätt även på svåraste inställningen
Hela spelet är över på några få timmar

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *