Recension: Nightmares from the Deep 2 – The Siren´s Call

När Nightmares from the Deep: The Cursed Heart släpptes till PlayStation 4 under förra året så var det en frisk fläkt eftersom äventyrsgenren mer eller mindre varit utdöd i flera år. Spelet blev snabbt omtyckt av de som gillade att klura och pussla och nu är tvåan här och återigen är det Artifex Mundi som står bakom rodret.

Sirens Call - 3
Den som klarat första spelet vet att det slutade aningen abrupt och det hela var som uppgjort för en fortsättning. Nu är museiföreståndaren Sara Black återigen tillbaks och hon behöver din hjälp för att lösa ett nytt mysterium. Det hela utspelar sig något år efter händelserna i första spelet och Sara får en kväll besök på sin arbetsplats av en man som behöver hjälp att öppna en mystisk låda. Artifakten som behövs som nyckel finns på museet men det dröjer dock inte länge förrän det blir kaos och stora fiskmänniskor invaderar och kidnappar både Sara, besökaren och tar innehållet i lådan.

Premissen i Nightmares from the Deep 2: The Siren´s Call är lika enkel som den är roande för mig som spelare. Man får precis den mängd motivation man behöver för att vilja fortsätta spela och på precis alla punkter är detta ett bättre spel än föregångaren. En stor del av dessa titlar går ut på att finna dolda objekt runt om i spelvärlden och så även i detta fall även om utvecklarna tonat ner en hel del på den biten till förmån för mer intrikata pussel. Jag känner helt klart en betydligt större variation den här gången och pusslen är knepigare men känns ack så mycket mer belönande att lösa.

Sirens Call - 1
Spelet lär knappast vinna några priser för sin berättelse utan det som spelar roll är de vackra handritade miljöerna och de smarta gåtor som jag hela tiden ställs inför. Det är en viss avslappnande känsla att spela ett spel från Artifex Mundi då slipper den stress och tidspress som präglar de flesta andra spel. Denna uppföljare är inte på något vis en revolution för äventyrsgenren utan den gör det den är skapad för, nämligen att roa oss spelare.

Sirens Call - 2
Om du gillar äventyrsspel i allmänhet och titlarna från Artifex Mundi i synnerhet så kan jag varmt rekommendera Nightmares from the Deep 2: The Siren´s Call oavsett om du spelat föregångaren eller inte. Det är en riktig pärla för den som bara vill koppa av, njuta av fina miljöer och känna sig smart i några timmar.

Största +
Vykortsvackra miljöer
Pusslen är smartare än i föregångaren
Mer variation i del två

Största –

Som vanligt så tar det hela slut på tok för fort

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *