Recension: Injustice 2

injustice2_01Ända sedan det första Injustice släpptes så har DC Comics och WB satsat ganska hårt på berättelsen både i spelet och en lång serie comics. Jag har följt berättelsen till och från och det är till stor glädje som jag ser att berättelsen i Injustice 2 utspelar sig i direkt följd med det första Injustice. Superman är bakom lås och bom (och röd kryptonit) men med ett större hot på himlen och gamla allianser brutna så är det minst sagt ett knivigt läge. Med mycket fokus på att customisa sina karaktärer via upplåsbar utrustning, uppdrag baserade på teorin om oändliga antal parallella universum samt ett stabilt onlineläge så finns det hopp för att Injustice 2 blir en riktig tungviktare i år.

Storyn fokuserar som sagt på tiden efter det första spelet, men i början så får vi mer av en prolog direkt efter mordet på Joker och man ser hur Superman mer och mer byggs upp att bli den tyrann han var i första spelet och så introduceras vi även till hans kusin Supergirl som ser hela sin hemplanet Krypton förstöras utav den ondskefulla roboten Brainiac. Härnäst så hoppar vi till Batman och Robin (Damian) som har fått larm om att Superman har för avsikt att avrätta fångarna i Blackgate-fängelset. Batman är emot det för att ”döda gör oss inte bättre än dem” medan både Robin och Superman tycker att om man hade gjort det tidigare så kunde otroligt många liv ha räddats. Så redan i kapitel 1 är det en stark spänning mellan två helt åtskilda ideologier. Dock så avtar det ganska snabbt därefter och eftersom Brainiac är storskurken i storyn så är det inte alls mycket av den intressanta spänningen mellan alla hjältar. Visst, man märker eftereffekterna utav deras stora krig men både Batman och Wonder Woman känns riktigt endimensionella i sitt hat mot varandra. Storyn överlag tar ett kliv tillbaka trots att det rent visuellt är riktigt snyggt och många röster känns igen men det lyckas inte fånga samma känsla av spänning och uppgivenhet som Gods Among Us hade. Det känns snarare som en ganska generell Justice League-plot där de bara har splittrats ungefär.

Det andra läget för single player är Multiverse med Batmans nya superdator Brother Eye, som håller koll på oändliga antal universum där du kan fightas för att tjäna in erfarenhet och utrustning till dina favoritkaraktärer. Utrustningen kommer med olika stats och passiva bonusar (utöver en del ganska coola utseenden) som du sedan kan spela med eller utan mot andra spelare. De olika universumen byts ut då och då, några är aktiva ett par minuter medan andra i timmar eller dagar och erbjuder utmaningar för alla levelar. Du kan också gå med i en guild och få ytterligare flera världar och uppdrag att utföra tillsammans med din guild som belönar dig med en ny valuta som ger dig tillgång till ännu fler loot-kistor med gear i.

Injustice 2_20170517140014

Online Multiplayer är ju dock det som de allra flesta kommer för att spela och jag kan med en lättsam utandning säga att nätkoden är helt okej! Det är cirka en halv sekunds delay som går att anpassa sig till om man nöter det mycket. Precis som i det första Injustice och även Mortal Kombat X så kan man hoppa in i flera olika rum och utmana andra spelare på både enskilda matcher eller det klassiska King of the Hill där vinnaren får gå vidare och möta nästa utmanare. Utanför rummen så kan du även passa på att spela i ranked match där du rankar upp eller ner beroende på hur bra det går för dig. I de vanliga rummen så kan man även ställa in om man vill att utrustningen ska ha med bonus stats eller inte, så att det inte blir orättvist om en ny spelare möter någon som har samlat på sig mycket. Däremot så sitter utstyrseln kvar!

Kort och gott: Injustice 2 är en av höjdpunkterna för mig i år och det har definitivt en chans att stå upp mot andra fighters som släpps i år, då bland andra Tekken 7 och Marvel vs Capcom Infinite. Det som håller mig tillbaka lite är att jag aldrig har varit riktigt bekväm med Mortal Kombat-motorn med hur combosystemet är upplagt och att karaktärsanimationerna är rätt stela. Det kombinerat med den halva sekunden delay online gör att jag inte gärna nöter det online om det inte är mot vänner, då duger storyn och Multiverse utmärkt.

injustice2_02

Största +
Netherrealm visar åter igen hur story mode ska vara i fighting
Massvis med customization
Helt okej nätkod

Största –
Storyn är sämre än första spelet
Lite delay + stela animationer gör att jag gärna passar på online med randoms

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *