PS Happenings v.19 – Den om vassa intriger

ESO Morrowind 1

Hej Playstationfans. Ännu en vecka har gått och det har varit fullspäckat med spel och nyheter att läsa. Det har med andra ord inte varit helt lätt att hitta mina favoriter. Samtidigt så finns det så oerhört mycket intressant utanför Playstations fantastiska värld, men jag har lovat att försöka hålla mig till Sonys maskiner.

Veckan har varit fantastisk med än mer förberedelser inför kommande expansionen av the Elder Scrolls Online. Jag har nått den magiska gränsen 160 Champion Points, vilket gör att jag kan börja leta gear på allvar eftersom level på gear inte går högre än så. Jag kan säga att hypen är ganska så stor inför kommande expansionen Morrowind. Mer om det nedan, tillsammans med fler intressanta nyheter.

Varsågoda! Här är veckans top 5 nyheter för mig.

ESO: Morrowind vässar knivarna i ny trailer

Yes box. SJälvklart kommer jag ta upp Morrowind-relaterade nyheter först. Ni känner mig vid dete här laget. Eller i alla fall min besatthet av the Elder Scrolls Online just nu.

Den nya trailern dyker ned i handlingen kring expansionen Morrowind och visar upp konflikterna mellan de olika faktionerna. Det är extra intressant hur utvecklarna försöker att vara så trogna originalet som de bara kan, trots att det utspelar sig långt innan händelserna i the Elder Scrolls: Morrowind. Eftersom många dessutom är fans av expansioner som the Dark Brotherhood så är det nog många som dessutom jublar högt över inriktningen på den kommande expansionen till the Elder Scrolls Online.

Mer pang-pang till PSVR i Arizona Sunshine

Jag tror det är många som har fina minnen från arkadhallarna och sin första Playstation när det handlar om arkadshooters. Jag har definitivt fina minnen med till exempel Time Crisis, men även från konsoler som Wii som levererade Umbrella Chronicles, ett helt fantastiskt litet spel som jag tror många missat. Därför har det varit lite extra märkligt att inte fler spel från den här genren dykt upp till PSVR.

Nu börjar det dock hända grejer. Först ut så snackade vi Farpoint förra veckan, men nu verkar det som att fler intressanta titlar i liknande genre visas upp. Dessutom kommer det i år. Jag pratar om PSVR-spelet Arizona Sunshine som ser ut att leverera precis det jag väntat på. Känslan att ladda om dina pickadoller och tryck i skotten som får Zombie-huvuden att explodera. Ibland är det just den simpelheten vi spelare vill ha.

Prey klaras på under 10 min

Prey är utan tvekan ett av årets mest efterlängtade spel. Vi kunde dock inte ana att det skulle krossas av en speedrunner på 10 min. Förvisso utnyttjas glitchar i spelet och kommer enligt utvecklarna Arkane Studios att patchas bort. Så vill ni vara med i high-score så är det hög tid nu, för jag tvivlar på att det kommer gå under 10 minuter i framtiden. Förhoppningsvis har de klarat ut spelet först så de får njuta av storyn. Vad vi tyckte om spelet får ni veta inom en snar framtid.

Veteraner från Lionhead Studios visar upp vackert kickstarter-projekt

Det är nog inte många som kommer ihåg Lionhead Studios från sina forna glansdagar med spel som Fable och Black & White. När Microsoft valde att slakta studion som en av så många tidigare så var det många som såg sina framtidsförhoppningar krossade.

Jag å ena sidan ser detta som en ny möjlighet för studion. Jag tyckte de hade fastnat i ett mönster utan speciellt många och fascinerande idéer. När de nu tvingas gå indie så har de slagit sig loss från Microsofts ”grepp” och ges nya möjligheter. Den möjligheten heter Kynseed.

Spelet må se ut som en i mängden och väldigt likt det populära spelet Stardew Valley. Jag tycker mig ändå se en del tecken på det gamla Lionhead Studios och håller dessutom tummarna för att kickstartern går så pass bra att vi får se en portning till PS4.

BioWare Montreal förlorar folk

Den sista nyheten är en aning oroväckande. EA har under den senaste tiden fått ryktet att de slaktar spelstudios som inte längre är den kassako som de förväntas vara, men inte förrän spelserierna dött först.

I och med att Mass Effect: Andromeda fick den hårda kritik som den fick så har antagligen aktieägarna på EA sett rött. Flera anställda har flyttats från teamet för att hjälpa till på annat håll och fortsatta produktionen på Mass Effect-serien har lagts på is tills vidare, enligt uppgifter.

Det här betyder inte på något sätt att EA har skrotat serien, men det får mig ändå att höja på ögonbrynen. Jag tror till exempel inte att BioWare har råd med ett liknande öde. Personligen tror jag serien är på väg utför, även om jag önskar annat.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *