Recension: Syberia 3

Efterlängtat av fansen, men är det tillräckligt?

Syberia3_20170429125945

Syberia 3 handlar som föregångarna om Kate Walker, advokaten från New York. Den tar vid ungefär exakt efter Syberia 2 tog slut. När Syberia 3 utannonserades blev fansen alldeles till sig av tanken på att återigen få träffa Kate Walker och följa med henne på nya äventyr.

Som ickeinvigd till serien är det en hel del som man missar, eller inte förstår. Här hade utvecklarna kunnat tänka ett steg längre och inkluderat någon liten bakgrundshistoria, men det har utvecklarna valt att strunta i. Tyvärr gör det ju att många potentiella spelare stängs ute.

Syberia3_20170512211541

Miljöerna är vackra och handlingen är helt ok, men allt förstörs av de dåliga animeringarna, styrningkontrollerna och usla kameravinklarna. Det hade kunnat vara ett bra spel, ett riktigt fantastiskt spel till och med. Om det hade släppts i början av 00-talet. Som det är nu, är det alldeles för trasigt för att kunna accepteras av andra än de största fansen, och kanske inte ens dem.

Pusslen är logiska, men väldigt svåra att lösa pga att kameravinklarna är så dåliga att de gömmer vissa objekt och personer man kan interagera med. Att man måste sikta direkt på objekten och knappt ens då kan se dem är nästan komiskt. Sen fungerar inte alltid de rätta lösningarna heller, vilket gör att spelaren blir osäker om det ens är rätta lösningen.

På sin tid var Syberia 1 och 2 banbrytande, med intressanta pussel. Syberia 3 har inte något av det som gjorde föregångarna bra. Grafiken är förlegad, animationerna är löjeväckande och pusslen är bara svåra för att kontrollerna inte fungerar som de ska. Däremot är soundtracket väldigt fint och stämningshöjande.

Största+
Intressant historia
Vackert soundtrack

Största-
Dåliga kameravinklar
Dåliga kontroller
Grafikglitchar
Buggar

5av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *