PS Happenings v.16 – Den med massa trailers

call-of-duty-wwii-ps4-box-art1-555x328

Efter ett par veckor på min nya redaktion kan jag nu säga att jag börjar sjunka in i min nya roll. Den är inte på något sätt främmande för mig, utan jag känner mig väldigt hemma med att skriva om nyheter. Med det sagt så kommer det här inte vara det enda ni kommer att se från mig. När jag känner att tiden är rätt så kommer jag även börja djupdyka på andra sätt.

Den här veckan har jag däremot fokuserat på recensionsspel, men jag har även fokuserat på att levla upp min karaktär i the Elder Scrolls Online tillsammans med Elin på redaktionen. Ja, vi ser fram emot kommande expansionen Morrowind.

Men jag har så klart hållit ögonen öppna på spelvärlden och kommer som vanligt att rapportera mina 5 höjdpunkter:

Call of Duty: WW2 bekräftat av Activision

Jag kan inte säga att jag är ett jättestort fan av Call of Duty, men de har ändå en speciell plats i mitt hjärta. Framförallt efter att de satte Medal of Honor som spelserie på plats genom att visa hur ett spel om andra världskriget ska göras.

Det är även därifrån som min kärlek till serien finns och det känns därför extra fantastiskt att de återgår till seriens rötter. Jag är trött på futuristiska ljusstrålar och specialstyrkor, och det var precis där som Battlefield 1 träffade rätt för mig förra året.

Förhoppningsvis kan vi se en djupdykning i vår krigshistoria ifall Sledgehammer Games tar vara på det här. Framförallt behövs det och jag ser väldigt gärna att spelutvecklare har med budskap i sina spel. Mina förhoppningar kring det här är stora då Michael Condrey, en av uppstartarna till Sledgehammer Games, själv har utryckt ett intresse att göra ett spel som liknar andan i TV-serien Band of Brothers från 2001.

Mer information kommer vi dock få först på Onsdag, den 26 April.

Shovel Knight: Specter of Torment blir gratis för ägare av originaltiteln

specterKnightNyligen utannonserades att Shovel Knights nyaste expansion ”Specter of Torment” kommer att släppas på PSN den 25 April i USA. Vi i Europa har tyvärr inte fått något fast datum, men än så länge så har utvecklarna Yacht Club Games inte ändrat månadsreleasen på hemsidan, vilket kan ge oss lite hopp.

Shovel Knight är, enligt min mening, en av de bästa retrodoftande titlarna som släppts den senaste tiden och utvecklarna har varit oerhört generösa när det gäller nytt material till titeln. Även den här gången kommer det nya materialet att bli gratis för de som redan äger Shovel Knight. Skillnaden är dock att det inte längre handlar om mindre uppdateringar, utan verkar bli ett nytt spel som även kommer att kunna köpas separat.

Vi är fler på redaktionen som verkligen ser fram emot den här releasen.

Farpoint ger nytt hopp för PSVR med ny storytrailer

Jag älskar VR. Jag önskar att det fanns fler bra titlar som kunde få mig engagerad på Playstation, men tyvärr går det långsamt. Farpoint är dock det spel som pånga PSVR-entusiaster väntar på nu när de spelat igenom Resident Evil: Biohazard säkert fler än en gång för mycket.

Just trailern som nu släppts är så klart ihopklippt för att ge bästa möjliga effekt på våra små reptildelar av hjärnan, men jösses vad sugen jag blir.

Code Vein är officiellt utannonserat

large

Förra veckan retade Bandai Namco våra smaklökar med en teaser till deras kommande Action RPG ”Code Vein”. Då det under första ögonkastet verkar vara likt Bloodborne till premissen så ska det egentligen vara allt som är likt.

Du spelar som en Revenant, en av de sista överlevarna i en ruinerad värld.  Som en Revenant kan du använda dig av veils som dränerar dina fiender på blod för att sedan utlösa kraftfulla attacker. Priset är dock förlorade minnen och ett steg närmare att förvandlas till själlösa Ghouls.

Till skillnad från Dark Souls och Bloodborne förväntar jag mig mer action och blandning av olika tekniker för att öka kombos.

Portal Knights finns nu att prova på PSN

Portal Knights är en i raden av alla kopior på Minecraft. Vad hade vi förväntat oss egentligen när framgången var ett faktum. Hela butiker på iOS och Android är översvämmade av billiga kopior som ofta är fyllda med skadlig kod. Till skillnad från dessa så verkar i alla fall Portal Knights intressant.

Utvecklarna Keen Games utlovar nämligen äventyrande i RPG-stil för upp till 4 spelare samtidigt. Nog för att Minecraft har sin del av RPG, men inte i närheten av vad jag personligen skulle vilja. Istället har jag sökt mig till spel som Terraria när jag vill åt den biten av äventyrande tillsammans med klossbyggande mekanik.

För er som hungrar efter mer så finns nu spelet som demo på PSN och kommer att släppas fullt ut den 28 April.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *