Recension: A Rose in the Twilight

A Rose in the Twilight lockar in mig med sin gotiska stämning och intressanta upplägg. Denna pusselplattformare till PS Vita ser ut att bjuda på en upplevelse över det vanliga men dessvärre lyckas spelet inte leva upp till mina förväntningar.

Spelet börjar när en ung flicka vaknar upp i en mystisk värld. Ingenting förklaras i förväg kring varför hon är där eller vad som har hänt. Istället är det upp till mig att leda denna flicka genom en värld full av utmaningar, hot och ondska.

Rose 1

Presentationen i A Rose in the Twilight är smått enastående. Den gotiska stilen och de urblekta färgerna för tankarna till Tim Burton och Guillermo Del Toro, fast betydligt dystrare. Inledningsvis är det väldigt spännande att utforska världen samtidigt som jag får tillgång till olika förmågor som hjälper mig vidare. Inspiration verkar även ha plockats från spel som Limbo och Inside, då den stackars flickan, som heter Rose, dör vid min hand på en lång rad brutala sätt.

A Rose in the Twilight kan närmast beskrivas som ett plattformsspel med starka pusselinslag. Tidigt i spelet låser jag upp en förmåga som gör att jag kan frysa tiden runtomkring Rose, vilket även inkluderar saker som fallande stenar och annat. En bit in i spelet vaknar dessutom en sovande jätte och ger sig in i leken, vilket öppnar upp spelmekanikens möjligheter ytterligare.

Rose 3

Upplägget är spännande, miljöerna är vackra och narrativet är lockande. Trots allt detta har jag svårt att fortsätta spela A Rose in the Twilight då jag helt enkelt finner det tråkigt. Det är ett väldigt långsamt spel som rör sig framåt utan stress eller jäktande. Jag brukar ofta finna denna typ av upplevelser avslappnande och fräscha men i detta fall blir det dessvärre mest bara tråkigt.

Spelet har en hel del gemensamt med htoL#NiQ: The Firefly Diary, även det ett PS Vita-exklusivt äventyr som dessutom råkar komma från samma regissör och utvecklarteam. A Rose in the Twilight lider alltså av samma problem där presentationen är enastående men där spelupplevelsen lämnar en hel del att önska.

Rose 2

Roses samspel med den väckta jätten hör till spelets starkare sidor och jag får lite vibbar av The Last Guardian emellanåt. Dock kan detta inte lyfta spelet till några större höjder utan det förblir dessvärre ett vackert men ganska mediokert äventyr.

Största +
Gotiskt vackert
Vissa bra idéer

Största –
Trista pussel
Otroligt långsamt

5av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *