Recension: Bulletstorm – Full Clip Edition

För sex år sedan släppte den polska studion People Can Fly en riktig kultklassiker vid namn Bulletstorm. Spelet delade dock världen i två läger då det dels fanns de som älskade det ösiga actionspelet medan andra delen bara rynkade på näsan och tyckte det var trams. Jag själv tillhörde den förstnämnda skalan och tyckte det var ett ruskigt underhållande spel och av den anledningen kunde jag inte låta bli att bli upphetsad när en nyversion utannonserades.

Bulletstorm - 2
Bulletstorm kan mycket väl ha en av de sämsta handlingar jag upplevt i ett TV-spel och det säger jag i positiv bemärkelse. Utvecklarna har ansträngt sig så hårt som möjligt för att få plats med alla stereotyper som ryms i actionfilmer och dialogen är så skrattretande dålig att jag mestadels sitter och asgarvar åt alla svordomar på samma sätt som jag gjorde när Deadwood gick på TV för några år sedan. Du spelar rollen som Gray, en slags legosoldat från framtiden som råkar döda en reporter som har grävt upp smuts om ditt elitförband, mordet sker då din uppdragsgivare påstår att killen är någon form av terrorist vilket inte visar sig vara sant. Vad som följer därefter är en 6 timmar lång kavalkad av svordomar, våld och lite mer svordomar och jag fullkomligen älskar det!

Det märks att detta är en nyversion som skapats med kärlek till originalet då spelet ser otroligt mycket bättre ut till PlayStation 4. Ljuseffekterna har förbättrats och spelet körs även i högre upplösning om du spelar på en Pro-konsol. Förutom det rent kosmetiska är dock det mesta sig likt med ett undantag. Gearbox Software har nämligen släpat in John St. John i studion igen för att återigen gestalta actionikonen Duke Nukem som nu är spelbar. People Can Fly har dock inte tagit någon hänsyn alls till detta utan spelet och de andra karaktärerna behandlar dig fortfarande som om du spelade som Gray och detta ger utrymme för en rad lustiga situationer med vansinnigt rolig dialog.

Bulletstorm - 3
Att spela som Duke Nukem är exakt samma upplevelse som om du hade spelat med Gray bortsett från att huvudkaraktärens dialog nu är utbytt mot Duke men ibland räcker det med sådana små detaljer för att något ska kännas fräscht igen och hertigen förhöjer spelet några snäpp. Det är ganska självklart att det är roligare att lira som en av 90-talets största actionikoner istället för tråkmånsen Gray.

Förutom hertigens gästspel är det mesta sig likt i Bulletstorm: Full Clip Edition och om du gillade originalet så lär du gilla även den här nyversionen. Det finns inga nya funktioner eller spellägen dock så om du redan äger originalet är det knappast värt att betala fullpris för trots att det är en underhållande actionrökare.

Bulletstorm - 1
Jag hoppas innerligt att detta säljer bra så att vi får se en uppföljare, då gärna med Duke i huvudrollen från första början då People Can Fly gjort lite av sin egen grej med Skillshot-systemet och alla andra festligheter som Bulletstorm faktiskt bjuder på.

Största +
Duke Nukems gästspel
Snyggare rent tekniskt på PlayStation 4
Dialogen och handlingen är så dålig att det blir roligt

Största –
Inga nya funktioner i nyversionen

8av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *