Recension: Battlefield 1

DICE släppte nyligen det femtonde spelet i Battlefield-serien: Battlefield 1, som utspelar sig under första världskriget.

Battlefield™ 1_20161025161700

Spelet börjar med en oskippbar tutorial som visar nästan alla maskiner och vapen du kommer kunna använda i spelet, samtidigt som den visar tydligt hur krig inte har några vinnare. Inte egentligen. När man klarat av den, får man fritt välja mellan ytterligare 5 kampanjer som fungerar som djupgående tutorials för bland annat tanks, flygplan och hästar.

De olika kampanjerna flyter på sömlöst mellan kapitel och är oerhört spännande och tänkvärda på sina håll. Man får följa olika karaktärer i alla kampanjer och alla fokuserar på olika händelser i första världskrigets historia.

Som vanligt finns det massor av saker att samla på, utmaningar att klara av och svårighetsgrader att bemästra. För de som bara kör Battlefield för kampanjen så finns det tillräckligt i alla fall för ett par kvällars spelande åtminstone.

Dessutom har DICE lyckats skapa ett fantastiskt grafiskt mästerverk, där i princip varje löv på träden känns unika. Deras ofattbara byggande av miljöer är i princip oslagbart.

Battlefield™ 1_20161025181333

Vad gäller flerspelarläget, som är och alltid har varit Battlefields trumfkort, känns det väldigt spännande. Vapen och fordon är anpassade efter den tid det utspelar sig i. Man kan till exempel välja att spawna på en häst och slå ihjäl motståndare med bajonett för lätta kills, då hästar i princip är en tank och har en nästan oändlig hälsomätare.

Flerspelarläget bygger på samarbete; jobba tillsammans med dina lagkamrater och följ din befälhavares order. Tyvärr förstår inte alla hur man beter sig som befälhavare och antingen struntar i att utfärda order eller väljer att sätta målet på kontrollpunkter som inte går att ta utan stora förluster.

Det finns flera olika klasser att spela som: Fyra valbara klasser, tre spawnbaserade och en klass som man kan bli om man plockar upp specifika vapen på slagsfältet. De valbara klasserna är medic, assault, scout och support och de spawnbaserade är tankchaufför, pilot och kavalleri.

Vad gäller vapen är det en stor variation på assault rifles, snipers (bolt-action) och handguns, men också en hel del melee-vapen såsom spadar, hammare och hackor.

Battlefield™ 1_20161026205536

På det stora hela är Battlefield 1 ett fantastiskt spel, både för ensamma spelare och för de som gillar PvP och även om det ibland lider av barnsjukdomar såsom grafikbuggar och glitchar är det inte så mycket att det drar ner betyget.

Största +
Grafiken
Musiken
Storyn

Största –
Grafikbuggar

9av10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *