Recension: Touhou Genso Rondo – Bullet Ballet

Touhou Genso Rondo: Bullet Ballet är ett 1vs1 Shoot ´em up utvecklat av Cubetype och utgivet av Nis America. Touhou Project är enligt internet en väldigt populär spelserie som skapades av Team Shanghai Alice och Touhou Genso Rondo är ett fangame på den.

Touhou Genso Rondo_20160910142650

Det finns ett stort antal spellägen att välja mellan så som bland annat: story, arkad, vs datorn och vs online. Trots valmöjligheterna känns dock alla spellägen likadana. Spelet är en blandning av balett, shoot em up, fightingspel och bullet hell där man spelar som en boss mot en annan boss. Man kan välja mellan 12 karaktärer att spela med i alla spellägen och alla karaktärer har olika förmågor och spelstilar.

Touhou Genso Rondo_20160824190807

För någon som är ett fan av bullet hell eller Touhou Project kan detta spel vara intressant och värt att skaffa för det är verkligen ett bullet hell. Tyvärr så är det ett väldigt enformigt spel med simpla kontroller och det känns inte som att det finns någon variation i spellägena. Storyn i storyläget är i princip obefintlig, och det är troligtvis eftersom det är riktat mot fans av orginalserien i och med att det är ett fangame, men för en utomstående som jag är den nästan helt obegriplig.

Det enda egentligen positiva jag kan säga om spelet är att det under den tid jag spelade det fick jag inte avklädda och översexualiserade spelkaraktärer på skärmen i tid och otid.

Min slutsats är att det kan vara ett underhållande spel, men har man minsta lilla tvekan är min rekommendation att inte köpa det.

Största +
Påklädda karaktärer

Största –
Enformigt
Obefintlig story

4av10

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *