Recension: Jojo’s Bizarre Adventure Eyes of Heaven

jba_eoh_01JoJo’s Bizarre Adventure är en manga som har varit aktiv sedan 80-talet och ges fortfarande ut. Den handlar väldigt kort och gott om familjen Joestar som kämpar mot bisarra motståndare, främst vampyren Dio Brando, som har terroriserat familjen i flera generationer. Varje generation har sin egen handling men knyts samman via några röda trådar hela serien igenom. Eyes of Heaven är en fristående handling som väver samman samtliga generationer och gör det till något eget. 

Vi startar storyn i slutet av Stardust Crusaders, eller del 3, precis i slutstriden mellan Jotaro och Dio. Strax efter striden så tar storyn en oväntad vändning när några karaktärer som tidigare dog kommer tillbaka som fiender. Efter att ha besegrat dem så möter vi även Robert Speedwagon som spelade en större roll för 100 år sedan. Han förklarar att det finns ett heligt lik som är uppdelat i nio delar som vänder och vrider på både tid och dimensioner och att en ond snubbe som kallas The Noble One och hans hejdar är på jakt efter delarna. Dessa delar kan även ”rensa” vännerna som påverkas av Noble One för att göra dem goda igen. Genom äventyrets gång så stöter vi på nästan alla karaktärer som har introducerats genom seriens alla generationer, från Jonathan till Jolyne eller Johnny.

I Story Mode så låser du upp karaktärer gradvis och kan levela upp dem i ett litet RPG-element och lära dig dem ifrån grunden. I Free Battle och Online däremot så är samtliga karaktärer upplåsta och uppgraderade. Karaktärsgalleriet är imponerande och innehåller som sagt nästan alla karaktärer som har introducerats och alla har sina signaturattacker och känns tillräckligt unika för att inte kännas som kloner av varandra. Man slåss genom att göra combos med fyrkant och triangel och kan även lägga till upp till 4 specialattacker och en unik attack per karaktär. Spelet spelas i 2-mannalag och därför så finns det såklart attacker som ni utför tillsammans. Dessa är Dual Heat Combo, som är en ultimat attack där karaktärerna utför en cinematisk attack tillsammans och vissa får unika sådana när de paras ihop. Det andra är Dual Combo som går ut på att ni tillsammans ska fylla en combomätare på en viss tid för att göra en stark avslutsattack och hela upp laget.

jba_eoh_03

Stridssystemet och det faktum att man är 2 mot 2 är sjukt kul men tyvärr så har CyberConnect2 (skaparna till Ninja Storm-serien) och Namco Bandai inte tagit vara på detta i multiplayer. För det första: det finns inget lokalt versus mode. I ett fightingspel! Visst, spelet är 3D och lär ha droppat några frames om det skulle bli splitscreen, men det hade det ändå varit värt då både jag och min fru var sjukt pepp på att puckla på varandra med våra favoritkaraktärer eftersom vi båda följer serien. För det andra: onlinedelen har en usel nätkod. När det inte laggar och går i cirka 10 fps så fryser det ständigt, tappar anslutning och är allmänt dött när man söker efter matcher. Cirka 1 av 10 matcher har haft okej uppkoppling och det var en privat anslutning med en vän som jag vet har bra uppkoppling. Eyes of Heaven har funnits ute I Japan i ett år redan så det har defenitivt funnits tid att åtgärda problemet men det har inte blivit av.

I ett fightingspel så är det den absolut största nackdelen att multiplayer strular och Eyes of Heaven falla pladask då det som sagt inte ens finns ett lokalt versus. Storyn är helt okej och innehållsrik men det räcker inte. Jag vill använda det grymt stora karaktärsgalleriet att spöa mina vänner med och inte farma AI’n. Just nu kan jag bara rekommendera det för fans till reducerat pris och för att köra igenom storyn.

jba_eoh_02

Största +
Välrepresenterade karaktärer
2v2 är riktigt kul

Största –
Multiplayer är kasst, inget lokalt vs och dålig nätkod

6av10

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *