Recension: MegaTagmension Blanc + Neptune VS Zombies

Neptune och hennes vänner i Gamindustri är tillbaka (igen)! Denna gång har utvecklarna inte bara skapat en zombie-inspirerad spin-off utan även överträffat sig själva när det gäller speltitlar. Är MegaTagmension Blanc + Neptune VS Zombies mer än något som är omöjligt att säga fem gånger snabbt? Är det till och med ett bra spel? Läs vidare för att få svaret!

Spelet (som från och med nu endast kommer benämnas som MegaTagmension) är alltså ytterligare en spin-off i Hyperdimension-serien och denna gång är det dags för Blanc att stå i centrum. Detta efter att Noire redan har fått sitt eget spel. MegaTagmension följer i fotspåren av en annan spin-off-titel, nämligen Hyperdimension Neptunia U: Action Unleashed.

Tagmension 2

Det rör sig alltså om ett actionspel i tredjepersonsperspektiv snarare än ett turordningsbaserat rollspel som i huvudserien. Blanc står i centrum när huvudkaraktärernas skola hotas av nedläggning. Det stämmer, de övermäktiga CPU-gudinnorna går i ”vanlig” skola för att lära sig om sina undersåtar bättre.

Det går dock inte så bra för skolan så i ett försök att rädda den från att stängas ned bestämmer sig Blanc och de andra för att göra en film. Om denna får tillräckligt med uppmärksamhet kanske de kan få skolan att hålla öppet.

Vännerna väljer att göra en zombiefilm och sätter igång med inspelningen ganska omgående. Dock grusas deras planer snabbt då det visar sig att riktiga zombier och andra monster plötsligt invaderat deras värld. Blanc, Neptune och de andra måste nu ge sig ut för att smiska zombiestjärt och samtidigt ta reda på vad det är som händer.

Tagmension 1

Som jag nämnde tidigare lånar MegaTagmension en hel del från Action Unleashed, som släpptes häromåret. Spelmekaniken är i stort sett densamma och fokuserar på snabba strider, gärna med långa kombo-attacker och spektakulära förvandlingar. Själva spelmekaniken känns nästan identisk med Action Unleashed och genom att para ihop två karaktärer kan jag enkelt byta mellan dem och skapa variation i mina strider.

Stämningen i spelet är (som i alla andra Hyperdimension-titlar) lättsam och nästan lite fånig. Serien har alltid visat prov på extrem självdistans och är inte rädd för att driva med sig själv och sin fan service emellanåt. Inget av detta har försvunnit i MegaTagmension, snarare tvärtom. Spelet visar än en gång prov på sitt sinne för humor och även om det blir lite väl många sexuella innuendo-sekvenser är det för det mesta väldigt underhållande.

Tagmension 3

Spelmekaniken, om än snarlik Action Unleashed, fungerar även lika bra denna gång och det är enkelt att komma in i upplägget samtidigt som det finns en hel del djup. Dock bör det nämnas att kontrollen kan kännas lite stel ibland. Om du förväntar dig God of War eller Devil May Cry bör du leta vidare då MegaTagmension känns mer som exempelvis Dynasty Warriors-spelen eller något annat spel från Omega Force.

MegaTagmension Blanc + Neptune VS Zombies är ännu en underhållande spin-off från Hyperdimension-serien och långvariga fans lär sluka detta zombieinfekterade äventyr med hull och hår. Det är ett spel med självdistans och solid spelmekanik, även om dialogsekvenserna fortfarande är på tok för långa och spelandet blir lite upprepande efter ett tag.

Största +
Självmedveten humor
Stabil stridsmekanik

Största –
För långa dialoger
Lite för likt Action Unleashed

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *