Recension: Disney Infinity 3.0 Marvel Battlegrounds + Karaktärer

disney_infinity_marvel_battlegrounds_01
Det senaste tillskottet till Disneys digitala leklåda går i Marvel-tema och lyckas med att få gamla figurer relevanta igen samtidigt som nya spelsätt läggs till. I den här recensionen så kommer det först och främst att fokuseras på själva playsetet men även de nya figurerna som har släppts till 3.0, både ifrån Marvel och även Zootopia och Star Wars.

Hela playsetet består av arena-fighter där 2-4 karaktärer slåss, antingen alla mot alla eller i lag. Själva banorna är förvånansvärt levande och ändrar form under matchen och erbjuder olika vapen eller miljö-interaktioner att använda under striden. Banorna är hämtade ur Marvel universum och består bland andra av SHIELD’s Hellicarrier, gruvorna i Wakanda eller den lilla rymdstationen Knowhere ifrån Guardians of the Galaxy. Karaktärerna som man kan spela är samtliga Marvelfigurer – både de gamla ifrån 2.0 och de nya som har släppts till 3.0. De äldre karaktärerna har uppgraderats inom playsetet och fått egna specialmoves och combos, samt möjligheten att låsa upp nya dräkter till dem via singelplayer-utmaningar som oftast går ut på att klara olika uppdrag med specifika karaktärer. Det tycker jag är ett väldigt bra beslut då de gamla figurerna inte behöver stå och samla damm utan faktiskt får vara med i nya playsets och faktiskt bli belönade, något som jag hoppas att Disney tar vara på för framtida playsets.

Om man inte har alla (eller tillräckligt många) karaktärer när det är dags att spela med 3 vänner så låter Marvel Battlegrounds dig alltid att ”låna” två karaktärer (som byts ut varje vecka) helt gratis för användning och med speciella mynt som du låser upp i singelplay så kan du även ”hyra” valfria figurer som du inte har själv så att man inte fastnar i ett ekonomiskt hål och inte kan spela sina favoriter bara för att man inte har köpt dem i affären. Det bådar också väl om man är nyfiken på en karaktär, för då är det bara att testa den och om man gillar den så vet man att det blir ett bra köp i framtiden.

Det absolut största minuset med Marvel Battlegrounds är dock att det saknar onlinesupport! Jag hade väldigt gärna tagit fighten med mig online för att battla mot 3 vänner men det är dessvärre låst på lokalt, vilket gör att risken är stor att jag efter att ha klarat ut storyn, challenges och känner mig allmänt mätt på singelplay kommer att lägga undan spelet tills/om det faktiskt kommer hem flera stycken med egna handkontroller för att spela. Livslängden förkortas alltså avsevärt genom att skippa online. Det andra som jag måste nämna är hur tunna striderna känns. Kontrollen är densamma som i Toy Box på både gott och ont så det är lite bökigt att fokusera på fiender och attackerna ger inte den hårda feedbacken som är så viktig i fightingspel – jag vill att det ska kännas när man levererar attacker och combos och det missar lite trots fräcka specials och powerups. Nu är det här förvisso ”bara” ett addon men det är dessa saker som drar ner helheten i min mening, då det är två stora aspekter inom fighting.

disney_infinity_marvel_battlegrounds_02

Nu till en snabb genomgång av de karaktärer som jag har fått leka med!

Captain America (3.0)
Kastar troget sin sköld och om man håller in rangeknappen så kommer den även att studsa. Kan kalla ner laser ifrån skyn som han reflekterar med skölden.

Black Panther:
Snabb och skoningslös, han hugger med sina adamantiumklor och hoppar fram istället för att skjuta något på avstånd förutom i sin specialattack där han kastar flera små adamantiumknivar mot en motståndare.

Black Suit Spiderman:
Spidey är back in black och kan förutom att websvinga även låsa ner motståndare ifrån avstånd.

Ant-Man:
Scott Lang är också med i fighten och kan förminska sig för att förvirra motståndarna i kaoset. Hans special är en rejäl uppercut värdig Ryu eller Ken.

Övriga karaktärer som har skickats kunde dessvärre inte spelas i Battlegrounds men jag har lekt runt med dem i Toy Box.

Boba Fett:
Twin Blasters, Jet Pack och Flamethrower. Är man galaxens mest beryktade prisjägare så måste man packa lite hetta och det gör Boba Fett!

Nick Wilde:
Smord i käften och iskalla attacker (bokstavligen, snubben attackerar med jättestora isglassar!) och kan kalla på hjälp ifrån sin vän Finnick.

Judy Hopps:
Judy är den tuffa polisen ifrån Zootopia och då hon är en kanin så kan man direkt gissa att hon kommer vara grym på att hoppa. Det är hon. Super Jump Level 3 finns i hennes arsenal tillsammans med superhörsel som ökar chanserna för dodges. Hon har även en tranq-gun som hon söver fiender med.

disney_infinity_marvel_battlegrounds_03

Överlag så är jag väldigt nöjd med vad Disney Infinity har försökt att göra med en 4 player arena, samt gjort gamla karaktärer relevanta. Dessa saker är grymt bra och kul MEN dessvärre så hålls det tillbaka av den klumpiga kontrollen som gör sig permanent påmind. Jag hoppas att det kommer fler playsets i samma anda där man har gjort större förändringar på kontrollen och ger själva arena-fightingen lite åtanke i den processen. Sen så hoppas jag naturligtvis att det ska komma en stor kollaboration med samtliga släppta karaktärer som kan slåss tillsammans, för den här idén stödjer jag till 100%. Ett Disney-fightingspel liksom, vem vill inte ha det?

Största +
Gamla karaktärer uppgraderas
4 spelare samtidigt

Största –
Kontrollen känns inte alls anpassad för arena-fighting
Kan inte spela online

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *