Recension: Hitman GO: Definitive Edition

Hitman Go släpptes ursprunglligen till iOS och Android 2014, men har nu putsats upp och släppts för en ringa penning till både PS4 och Vita. Inkluderat är 7 kapitel med 15 brädor/banor i varje, med undantag för bonuskartorna som är inspirade av PS2-spelen Hitman: Blood Money och Silent Assassin som bara innehåller 8 kartor var.

Hitman GO: Definitive Edition_20160229115907

Hitman Go kan beskrivas som ett mindre avancerat schackliknande brädspel där man styr Agent 47 genom en förrenderad karta och där fiendepjäser går samtidigt som man gör sitt drag. Målet är att antingen ta död på en specifik måltavla eller helt enkelt bara ta sig igenom banan till slutpunkten utan att bli ”dödad” av fiendepjäser. Det finns ett antal olika sorters fiendepjäser som beter sig på olika sätt: Vissa går fram och tillbaka på en rak linje och vissa vänder sig bara fram och tillbaka på samma plats. Hamnar man på en ruta där det står en annan pjäs slår man av den från brädet och hamnar man ett steg ifrån med en fiende vänd emot sig så slår den pjäsen av en.

Hitman GO: Definitive Edition_20160229120132

 

Alla banor har tre stycken utmaningar där den första bara är att klara av banan medan de andra två ändrar sig beroende på hur banan är uppbyggd. Har man klarat av en utmaning så förblir den upplåst även om man startar om banan och på de flesta banor är det helt omöjligt att klara av alla utmaningar på en och samma gång.

Musiken är passande och när Hitman Boodmoneys Ave Maria kör igång får jag en enorm nostalgikick.

Hitman Go var riktigt kul den första timmen och jag tog mig tiden att försöka ta alla utmaningar på varje bana, men någonstans efter kapitel 3 så började det ta emot. Det är inte mycket variation i banorna och i vissa längre banor kräver det att man går exakt samma väg som utvecklarna tänkte sig att man skulle gå för att klara utmaningarna. Det blir då väldigt inrutat och instängt.

Som tidsfördriv mellan spel, eller på resande fot fungerar nog spelet bra, men som fullspel på PS4 blir man lätt uttråkad då det snabbt blir repetitivt.

Största +
Klurigt
Roligt tidsfördriv
Musiken

Största –
Snabbt tråkigt
Repetitivt

7av10

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *