Recension: Plants vs Zombies Garden Warfare 2

PvZGW2_01Tänk att en hel franchise kan starta ifrån en liten app. Det finns de som har lyckats och här är beviset på att även Pop Cap’s lilla tower defense Plants vs Zombies är ett utav dem. Kriget mellan plantor och zombies har pågått i flera år och har nu hunnit slå rot i den tredimensionella spelvärlden i form av Garden Warfare, där man springer runt i 3rd person med olika spelbara classer och krigar i trädgårdarna. 

Nu i Garden Warfare 2 så har det skruvats upp ett par nivåer med hela 6 nya spelbara classer, ett ganska rikt singelplayerinnehåll och mängder med samlarföremål att hitta. Upplägget är som så att man startar mitt i kriget mellan zombierna och plantorna i ett ganska dystert och zombie-belägrat tillstånd. Crazy Dave agerar som din huvudsakliga uppdragsgivare när du spelar som planta, han förser dig med ett säkert tillhåll där du kan ta dig an uppdrag, köpa tillbehör och utrusta dina karaktärer med mängder av accessoarer. Utifrån det här läget så kan man också ta sig an småuppdrag som kan klaras av mitt i stridsfältet eller tas med på multiplayer-läget som är Garden Warfare 2’s kärna.

I det första Garden Warfare så fanns det ett läge där zombierna ska avancera medan plantorna försvarar flera baser för att efterlikna originalkonceptet så mycket som möjligt, men nu i tvåan så får även zombierna vara med att försvara genom att bygga upp små försvarsrobotar som ska komplettera plantornas försvar sedan innan. Det betyder såklart att plantorna får avancerande växter som anfaller! Spelläget Gnome Bomb återvänder också tillsammans med Suburbination och Team Vanquish! Banorna är nu mycket mer varierande med portaler som för oss genom både tid och rymd är ruskigt färglada för att vara överrumplad av zombies.

PvZGW2_02

En sak som är betydligt mindre bra är att split-screen blir alldeles för låst. Jag testade med en kompis och det enda vi fick lov att göra var att springa runt i Backyard och döda motståndarna eller hoppa in i en privat Garden Ops. Ingenting fick göras online med andra spelare och vi fick heller inte utföra uppdrag i Backyard vilket begränsar splitscreen otroligt mycket. Det hade varit ganska okej om Garden Ops åtminstonde tillät att vi tog in andra spelare via online, men icke. Antingen så spelar man solo eller online, split-screen känns i nuläget som bortkastade resurser.

De 6 nya classerna är utan det mest spännande och här följer en snabb överblick av deras grundformer:

Plants:
Rose: En trädgårdsros med magiska krafter och trollspö, hon kan förvandla fiender till får, slöa ner tiden och förstöra ordentligt för zombierna.
Kernel Corn: En dualwieldande majskolv med smörbomber och grymma hoppande trickshots.
Citron: En rullande citrusfrukt med apelsin-strålar, sköldar och riktigt snygga solglasögon.

Zombies:
Imp: Liten men tuff, impen har två blasters, gravitationsbomber och en stor mechsuit att leka med!
Pirate Captain: En odöd pirat med sin tama papegoja, skottsäker tunna och kan bemanna en skeppskanon.
Super Brainz: Zombiernas hjälte med hög HP, spinning kicks, flygande sparkar och vad som lättast beskrivs som hadoukens!

Utöver dessa så tillkommer såklart de gamla klasserna vilket gör att det finns en enorm variation. Trots det så känns det som om nästan alla spelar som Rose. Det är törnen och magiska explosioner överallt! Förhoppningsvis så blandas det ut mer ju längre spelet är ute.

Det här är ett spel för dig som föredrar en lite mer oseriös shooter där stats inte är A och O, där fokuset är på lagbaserat kaos. Vare sig det är i en kooperativ Garden Ops eller nagelbitande multiplayermatch. Det finns som sagt mängder med föremål att samla och även hemligheter att finna så upptäckarglädjen kommer att leva på länge. Dessutom så är det förbannat kul när man sätter sina killstreaks och känner en våg av högmod komma sköljande!

PvZGW2_03

Största +
Varierande classer
Mycket mer innehåll för singelplay
Många och varierande banor

Största –
Alla och dess moster spelar som Rose
Sikta och träffa har en brant lärningskurva
Split-screen är helt meningslöst

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *