Recension: Atelier Escha and Logy Plus: Alchemists of the Dusk Sky

Atelier Escha and Logy Plus släpps enligt utgivarna Koei Tecmo den 20:e Januari och är ett rollspel i Atelierserien, mer specifikt: andra delen i Duskserien. Spelet släpptes redan i juni 2013 i Japan på PS3, och en lokaliserad version släpptes i mars 2014 i Europa. Detta är en förbättrad portning till Vitan som kom så sent som förra året i Japan. Spelet är utvecklat av Gust och utgivet av Koei Tecmo och Nis America beroende på region.

Alkemisten Escha

Alkemisten Escha

Spelet handlar om alkemisterna Escha och Logy och man får i början av spelet välja vilken av de två man ska spela som. Deras berättelser överlappar varandra och vill man ha hela bilden så bör man spela båda även om det såklart inte behövs.

Escha och Logy har båda nyligen fått jobb i Research & Development-grenen i Colseit och de får som uppgift att hjälpa till att samla material, slåss mot monster och undersöka omgivningarna såväl som att syntetisera olika hjälpmedel och till och med bättre rustningar/vapen med tiden.

Logy och Escha har olika specialiteter, Escha kan framställa läkemedel, mat och diverse hjälpmedel medan Logy kan förbättra vapen och rustningar och även bryta ner objekt för att få reda på dess recept. Det spelar dock ingen roll vilken karaktär man spelar som då man får använda den andra karaktären för att framställa det som den man spelar som inte kan.

Under spelets gång träffar man nya karaktärer som ibland bestämmer sig för att följa med våra hjältar av olika anledningar och dessutom låser man upp nya områden som man kan utforska som innehåller nya monster och nya alkemiska ingredienser. Recept låser man upp genom att läsa böcker som man kan köpa, hitta eller få.

Atelier Escha and Logy

Spelet är charmigt och roligt att spela och jag som inte är särskilt förtjust i JRPG:n blev förälskad. Det är lite förvirrande i början, men man lär sig snabbt vad och hur man ska göra med hjälp av alla tutorials. Det enda negativa är att man ibland får uppdrag som kräver färdigheter som man ännu inte låst upp och det blir väldigt förvirrande och frustrerande när man först stöter på det. Det passar alldeles utmärkt på Vitan och jag blir glad när trevliga spel förgyller den.

Största +
Intressant Story
Bra spelmekanik
Välgjorda karaktärer

Största –
Stundtals förvirrande

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *