Minirecension: Disney Infinity 3.0 Playset + Karaktärer

disney_infinity_tfa_01Disneys senaste playset är The Force Awakens och gosse som jag har väntat! Jag har suttit med mina andra playset och lekt runt i Toy Box-läget i flera veckor och kan inte få nog. Så att nästa playset släpps samtidigt som filmen har premiär är perfekt! Tillsammans med playsetet så har jag även testat ett antal figurer, varav en är Spot, pojken ifrån den kommande filmen The Good Dinosaur! 

Playsetet följer löst filmen med samma namn och bör därför spelas EFTER att du har sett filmen då en del viktiga händelser ifrån filmen även inträffar i spelet. Vi börjar i alla fall äventyret med en snabb flygsekvens i en TIE-Fighter och landar därefter på planeten Jakku där den första stora uppdrags-hubben ligger. En stor del av det här playsetet fokuserar på att samla skrot och reparera olika föremål för att kunna utforska eller ta sig vidare i olika uppdrag. Det är även mer dynamiskt än tidigare med plattformar som rasar medan man undersöker och förändrade landskap.

Då det är ett Star Wars-playset så kan man spela alla tidigare Star Wars-figurer om man lyckas hitta deras karaktärsmynt vilket är uppskattat om man har en höglevlad Obi-Wan eller Ashoka som jag har när det dyker upp svårt motstånd! Det följer även samma struktur som de tidigare playseten genom att man tar sig till en planet, börjar göra uppdrag på planetens uppdragshubb för att sedan ta sig vidare. Det är en beprövad struktur och jag tycker fortfarande att det fungerar bra, då uppdragen är varierande och de flesta är valfria.

Karaktärerna är som vanligt tillräckligt individuella för att man ska vilja samla och spela dem och den här gången är det följande:

Finn:
En av huvud-duon i The Force Awakens, fokuserad på blasters och teknik. Med sin specialattack så kan han möla ner horder av fiender.

Rey:
Den andra delen av duon, Rey använder sin metallstav för att hålla motståndarna i luften och för att spinna runt med sparkar och slag.

Kylo Ren: 
Använder sin mäktiga lightsaber i en rasande fart och kan vara på fienderna som en igel.

Poe Dameron:
Kan ta fram allas favorit, BB-8 som rullar runt och tar fiendernas uppmärksamhet. Hans attacker fokuserar på sin blaster och thermal granater.

Spot:
Använder en ganska vild fightingstil då han slänger sig fram på fienderna och slår, river och till och med gräver upp jord på dem.

disney_infinity_spot

Både jag och min 2-åriga son har varit nästan löjligt förtjusta i playsetet hittills och figuren Kylo Ren har definitivt varit favoriten i den här högen (även om Spot nog ibland tog över sonens förtjusning mer med sin galna kampstil) och själva äventyret känns roligast hittills och mest välpolerat. Dock så är det nästintill ett krav att ha sett filmen innan!

Största +
Nivåerna känns mer livfulla
Mycket att göra

Största –
Finn och Poe känns alldeles för lika

9av10

 

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *