Hårdvarurecension: Plantronics RIG 500 HS

Plantronics har länge varit en stor aktör på marknaden för handsfree-enheter till mobiltelefoner och liknande. När det gäller headsets till konsol har företaget dock inte varit lika framträdande. Detta försöker de ändra nu i och med lanseringen av stereolurarna RIG 500 HS till PlayStation 4.

RIG-headsetet lägger stort fokus på delar som kan bytas ut men personligen är det något helt annat som jag anser vara dess allra starkaste sida. Hela headsetet är nämligen nästan löjligt lätt. Det väger i princip ingenting vilket gör att det inte känns det minsta ansträngande att ha det på huvudet ens under riktigt långa spelsessioner.

rig-500-hs

Kåporna sluter sig relativt bra runt öronen trots att dess cirkelformade design inte riktigt lämnar tillräckligt med utrymme för att omsvepa mina öron totalt. Kåporna har en viss isolerande effekt men det är ingenting som gör min omgivning knäpptyst direkt. Det automatiskt justerande huvudspännet som anpassar sig direkt efter min huvudstorlek är dock mycket välkommen.

Mikrofonen ger ett helt okej ljud och jag har inga problem med att göra mig hörd i chatt och liknande. Den medföljande sladden kopplas enkelt in i handkontrollen precis som de flesta andra headsets på marknaden.

Designmässigt känns RIG 500 HS dock väldigt plastiga. Byggkvaliteten är det egentligen inget fel på men materialet ger inte direkt en känsla av lyx. Då headsetet kostar runt 5-600 kronor är detta kanske inte direkt överraskande men samtidigt är det ett headset som är enkelt att slänga ned i väskan och ta med till en polare för en rejäl spelkväll.

rig-500-hs-exploded

Ljudet är alltid det viktigaste när det gäller headsets och här lämnar RIG-lurarna dessvärre en del att önska. Det är ingen dålig ljudkvalitet på något sätt men det är heller inte den mest nyanserade ljudbilden som erbjuds. Då det är något av ett budget-headset saknas tyngd i basen och vissa höga toner kan kännas lite distade.

Det kan vara så enkelt att jag har det stora i-landsproblemet att jag är van vid mer påkostade headsets men jag blir inte direkt imponerad av ljudet som erbjuds i RIG 500 HS, även om det som sagt egentligen inte är dåligt alls.

Komforten väger i alla fall upp en del av dess brister och om du är på jakt efter ett relativt billigt headset som är extremt lätt och enkelt att ta med sig är RIG 500 HS en bra investering. Så länge du inte förväntar dig marknadens bästa ljud lär du inte bli besviken.

Största +
Otroligt lätta
Bekväma även under långa sessioner
Lågt pris

Största –
Ljudbilden saknar tyngd
Känns plastiga

7av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *