Recension: Persona 4: Dancing All Night

Persona 4 Golden är mitt absoluta favoritspel genom tiderna. Stridssystemet, berättelsen och framförallt karaktärerna i detta mästerverk smälter samman i en perfekt blandning. Det är det spel som bäst lyckats skapa karaktärer som jag verkligen bryr mig om.

Dancing - 2
När det avslöjades att Persona 4-gänget skulle få sitt eget dansspel blev jag naturligtvis eld och lågor då just dansspel är en annan genre som ligger mig varmt om hjärtat. Nu är Persona 4 Dancing All Night här och resultatet är faktiskt bättre än jag vågat hoppas.

När jag tänker på dansspel i stil med Hatsune Miku-serien tänker jag främst på poängjakt och att nöta låtar om och om igen för att bli bättre. Dancin All Night erbjuder allt detta och innehåller dessutom mängder av låtar från Persona 4-soundtracket.

I detta spelläge kan jag välja olika svårighetsgrader och låsa upp nya karaktärer, kläder och låtar. Upplägget är ganska traditionellt men förstärks otroligt mycket av att få spela som så välkända karaktärer. Att svänga loss till “Your Affection” eller “Shadow World” fyller mig med en otrolig glädje och kastar mig tillbaka till småstaden Inaba på den japanska landsbygden.

Dancing - 1
Men Dancing All Night innehåller så mycket mer än bara ett vanligt dansläge. Jag bjuds även på en helt ny berättelse där alla huvudkaraktärer från Persona 4 återvänder. Berättelsen utspelas en tid efter händelserna i huvudspelet och även efter de två fightingspelen Arena och Arena Ultimax. Gänget från Inaba befinner sig i storstaden där de förbereder sig för Rises stora pop-comeback som idolen Risette.

Yu, Chie, Kanji och de andra har lovat Rise att ställa upp som bakgrundsdansare och har jobbat hårt inför den stora festivalen där de ska uppträda. På festivalen ska även gruppen Kanamin Kitchen medverka, vilket gör Yosuke och Teddie väldigt exhalterade.

Saker och ting går dock naturligtvis inte som planerat och innan vännerna vet ordet av är de indragna i en skuggvärld som kallad The Midnight Stage. Där måste de visa sin skicklighet som dansare för att rädda sina vänner och sig själva.

Handling i dansspel känns lika sällsynt som narrativ i Destiny och därför är det extra överraskande att berättelsen i Dancing All Night faktiskt är riktigt bra. Den når inte riktigt till samma höjder som i Persona 4 Golden men det är likväl en spännande berättelse som återigen understryker vikten av att vara sann och ärlig mot sig själv.

Dancing - 3
Vissa röster har bytts ut från Persona 4 Golden och det är inledningsvis lite jobbigt att höra någon annan blåsa liv i Rise men då samtliga röstskådespelare är genomgående fantastiska accepterar jag snart skiftet.

Sammanfattningsvis är Persona 4: Dancing All Night ett spel som erbjuder betydligt mer än vad jag trodde. En spännande berättelse kombinerad med fantastisk musik och ett riktigt välgjort danssystem gör detta till ett måste för alla fans av såväl Persona som dansspel.

Största +
Underbart soundtrack
Spännande handling
Charmiga nya karaktärer

Största –
Vissa röster är nya

9av10

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/6/8/5/ps3sverige.se/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *