Recension: Skylanders – SuperChargers

Det faktum att Skylanders som varumärke är oerhört populärt råder det ingen som helst tvekan om och av den anledningen är det föga förvånande att det har släppts ett spel om året i serien. Från att från början ha varit ett ganska stelt actionspel har serien förvandlats och blivit bättre för varje del som släppts men redan efter någon timma står det klart att Skylanders aldrig varit lika bra som nu. I år får för första gången de små monstren tillgång till bilar, båtar och flygplan och det visar sig vara det bästa beslutet för serien som skaparna tagit hittills.

SuperChargers - 2
Självklart är den ondsinte Kaos tillbaks även i år och vill göra livet surt för alla Skylanders och självklart är handlingen lika förutsägbar som förra året och det är något ungarna kommer att älska och ta till sig. Äventyret påminner mer än någonsin om en tecknad film som blivit spelbar och sättet man kombinerar fordon och karaktärer på är helt genialiskt utformat. I år har den magiska portalen som följer med spelet blivit större än tidigare då den nu rymmer två stycken plastleksaker i form av en Skylander och tillhörande bil, båt eller flygplan.

Tidigare har de spelare som inte haft en Skylander av varje element blivit låsta från att utforska vissa områden i spelet och denna kritik har utvecklarna tagit till sig av då dessa områden nu är begränsade till fordonen. Det räcker alltså gott och väl att köpa startpaketet samt en ubåt och ett flygplan separat om man vill uppleva allt som Skylanders: Superchargers har att erbjuda. Självfallet fungerar även de Skylanders som införskaffats till de tidigare upplagorna och de barn som följt serien genom åren lär förmodligen ha en hel armé av plastleksaker till sitt förfogande redan från start.

SuperChargers - 1
Det som imponerar mest är faktiskt hur sömlöst integrerade fordonssekvenserna är i spelvärlden. Genom att ta sig igenom de olika banorna kan din Skylander på vissa ställen hoppa in i sitt fordon vid speciella markörer varpå banan därefter anpassas till det faktum att du nu åker bil, kör båt eller flyger flygplan. Det är lätt att tro att dessa sekvenser skulle ha dummats ner för att få plats med mer innehåll men så är det absolut inte. Dessa delar är minst lika välgjorda som resten av äventyret då många av banorna är fantastiskt väldesignade när det kommer till hur du som spelare ska ta dig igenom dom.

Skylanders har aldrig varit en svår spelserie men den här gången har utmaningen ökat lite då vissa ställen kräver en del tankeverksamhet att ta sig förbi vilket är betryggande då många klagat på att spelen varit alldeles för lätta. En del ställen kräver exempelvis att du dyrkar upp ett lås och detta görs genom ett minispel som faktiskt är ganska kul utformat.

SuperChargers - 3
Vicarious Visions har inte bara tagit konceptet till en helt ny nivå med fordonen utan de har även gjort ett betydligt mer varierat spel än tidigare. Skylanders har alltid varit en underhållande spelserie och med Superchargers tas det hela till sin yttersta spets då det inte bara är det bästa spelet hittills i serien utan även det smartaste rent designmässigt.

Jag skrev redan för flera år sedan att ett av de äldre spelen var årets julklapp och jag står fast vid det än idag. Skyländers: Superchargers borde ha en given plats under julgranen för alla med barn oavsett om de spelat serien innan eller om detta blir deras första introduktion till den.

Största +
Fordonen tar konceptet till en helt ny nivå
Mer utmanande än tidigare tack vare smarta pussel
Skapar samlarmani även äldre spelare

Största –
Det kan som vanligt bli väldigt dyrt om du är förälder

9av10

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *